Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 грудня 2019, 17:38

НБУ здобув першу перемогу в суді у справах щодо пов'язаності з Приватбанком

10 грудня Окружний адмінсуд міста Києва відмовив ТОВ «Самтек-Сервіс» у задоволенні позову до Національного банку. Ця компанія намагалась скасувати рішення НБУ про визначення її пов’язаною з Приватбанком особою, повідомляє прес-служба НБУ.

10 грудня Окружний адмінсуд міста Києва відмовив ТОВ «Самтек-Сервіс» у задоволенні позову до Національного банку.
Фото: delo.ua

Аргументи суду

Суд відмовив у задоволенні позову з огляду на те, що:

  • визначення пов’язаних осіб – це повноваження Національного банку;
  • сам Приватбанк періодично повідомляв Національний банк про те, що позивач є пов’язаною з ним особою.

Читайте також: Катерина Рожкова: Якщо Приватбанк зупинити, клієнти до нього вже не повернуться

Чому це рішення суду важливе

Як зазначають в НБУ, на сьогодні до Національного банку було подано понад 40 позовів про оскарження пов’язаності з Приватбанком. НБУ сподівається, що така судова практика буде застосовуватись під час розгляду відповідних справ.

Раніше повідомлялося

  • Якщо суд визнає незаконною процедуру націоналізації Приватбанку, він буде націоналізований повторно. Про особливості цієї процедури, розповіла перша заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова в інтерв’ю «Мінфіну».

Оформити кредитку Універсальна Gold Приватбанку

  • Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів щодо неправомірності націоналізації Приватбанку.
  • Пізніше Окружний адміністративний суд Києва ухвалив ще одне рішення на користь Коломойського, скасувавши рішення Нацбанку щодо визначення переліку пов’язаних з банком осіб.
  • 20 квітня Печерський суд Києва скасував майнову поруку Коломойського за кредитами, які Національний банк видав Приватбанку у 2013 році. Загальна сума цих кредитів складає 9,2 мільярда гривень. Згодом Коломойський подав 5 позовів про скасування своїх борг.

Коментарі - 1

+
0
Lefert
Lefert
26 грудня 2019, 22:42
#
«Если суд признает незаконной процедуру национализации Приватбанка, он будет национализирован повторно.»- бальзам на душу. Но маленький такой червячок остался- это может на кредитный рейтинг Украины повлиять, верховенство закона и права под сомнением.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися