Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2019, 11:18

Уряд підписав меморандум з найбільшими тютюновими компаніями

Кабмін і найбільші українські виробники тютюнових виробів підписали «Меморандум про наміри для забезпечення стабільності на ринку тютюнових виробів і підтримки конкурентного середовища для всіх учасників». Про це повідомила прес-служба МЕРТ.

Кабмін і найбільші українські виробники тютюнових виробів підписали «Меморандум про наміри для забезпечення стабільності на ринку тютюнових виробів і підтримки конкурентного середовища для всіх учасників».
Фото: epravda.com.ua

Що це дасть

«Підписання меморандуму — важливий крок для розвитку чесної конкуренції на ринку. Очікуємо, що завдяки підписаному документу ми створимо рівні правила гри на ринку, будемо протидіяти незаконній торгівлі та ухиленню від сплати податків», — прокоментував Милованов.

Документ повинен сприяти розвитку тютюнової галузі та надходжень до держбюджету.

За словами топ-менеджерів тютюнової індустрії, перші здобутки від стратегічної і конструктивної позиції сторін, можна буде спостерігати вже за рік. Йдеться про збільшення надходжень до бюджету і прогнозований розвиток тютюнової галузі.

Хто підписав меморандум

Меморандум підписали від уряду міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов та найбільші виробники тютюнових виробів, які працюють на території України.

Серед компаній-підписантів: British American Tobaco, Imperial Tobaco Ukraine, Japan Tobaco International, Philip Morris.

Читайте також: Податкова запустить онлайн-реєстр акцизних марок алкоголю й сигарет

Що передбачає документ

У меморандумі йдеться про наміри обговорити:

  • зміни в методології адміністрування 5% податку з роздрібного продажу тютюнових виробів;
  • розроблення пропозицій щодо ліцензійних умов для оптової торгівлі тютюновими виробами;
  • впровадження системи відстеження переміщення тютюнових виробів.

Читайте також: Дубілет розповів, як будуть виводити з тіні алкогольно-тютюновий ринок

Подальші дії

Повідомляється, що найближчим часом представники уряду й тютюнової індустрії створять робочу групу і розроблять інструменти реалізації положень меморандуму. 

Раніше повідомлялося

  • Раніше уряд під час зустрічі з тютюновими компаніями підтримав скасування норми про регулювання цін на тютюновому ринку в законопроекті №1049.
  • Поправка до закону, яка обурила виробників, пропонувала встановити торгову націнку на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни.
  • 4 грудня Верховна Рада проголосувала в першому читанні за скандальний законопроект № 1210 про підвищення акцизу на сигарети і ренти на видобуток залізної руди.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися