Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 грудня 2019, 12:12

Київміськбуд відмовився добудовувати скандальні ЖК Войцеховського. Жоден ЖК не має ані технічних умов, ані дозволів

Київміськбуд відмовився добудовувати столичні житлові комплекси компанії «Укогруп» (так звані об’єкти Войцеховського) через те, що жоден з них не має ані технічних умов, ані дозволів. Про це президент ПрАТ «Холдингова компанія «Київміськбуд» Ігор Кушнір заявив в ексклюзивному інтерв’ю для Mind.

Київміськбуд відмовився добудовувати столичні житлові комплекси компанії «Укогруп» (так звані об’єкти Войцеховського) через те, що жоден з них не має ані технічних умов, ані дозволів.
Фото: delo.ua

Причина відмови

Кушнір вважає, що у скандальних недобудов «занадто великий шлейф»:
«Є квартири, що продані двічі-тричі. Усі проекти мають проблеми із законністю, при цьому жоден з них не має ані технічних умов, ані дозволів, ані землі. Почати займатися цими об'єктами – рівносильно будівництву нового будинку».

Братися за такий проект не лише економічно недоцільно, але й неоднозначно для репутації компанії, вважає Кушнір.

Читайте також: Ефект «Укрбуду». Скільки потрібно коштів на добудову всіх ЖК компанії

«Необхідно думати про наших інвесторів, зарплати співробітникам колективу, про дивіденди місту. А щоб добудовувати проекти Войцеховського, необхідно кинути наші об'єкти, почати добудовувати чуже. Я не бачу в цьому доцільності!» – наголосив він.

На думку президента «Київміськбуду», на ринку наразі є всього п’ять-шість компаній, у яких можна купувати квартиру у недобудованому будинку, але ситуація може дестабілізуватися в будь-який момент.

Що робити вкладникам Укрбуду — думка юриста (відео)

Натомість в «Київміськбуді» ситуація більш стабільна, велику роль у цьому відіграє форма власності компанії – 80% належить міській громаді, у разі форс-мажору КМДА підставить своє плече, впевнений Кушнір.

Передісторія

У лютому 2019 року Печерський районний суд Києва за клопотанням слідчого відділу Нацполіції заарештував 14 об'єктів компанії Укогрупп, яку ЗМІ і правоохоронці пов'язують з бізнесменом Анатолієм Войцеховским.

Під арештом опинилися ЖК «Нова хвиля» (по вул. Харківське шосе), ЖК «Милославська» (вул. Милославська), ЖК «Совські ставки» і його відділ продажів (вул. Кіровоградська), ЖК «Синьоозерна» і його відділ продажів (пр. Правди і Гонгадзе), офісний центр «Домініон» (вул. Ушинського), ЖК «Флагман» (по вул. Лобачевського), ЖК «Родинний затишок» (бул. Гашека), ЖК «Олімпійське містечко», ЖК «Панорамне містечко », ЖК «Панорамний», зараз — «Деміївський квартал» (вул. Ракетна), ЖК «Східна Брама»і його відділ продажів (вул. Світла), ЖК« Сосновий бір »(вул. Олевська), ЖК« Науковий » (вул. Петропавлівська).

Читайте також: Ефект «Укрбуду»: що відбувається з великим забудовником і до чого готуватися покупцям квартир

Войцеховського підозрюють в організації організованої злочинної групи, несплаті податків і будівництві більше 40 об'єктів у Києві без дозволів.

Юристи кажуть, що арешт житлових комплексів не призведе до втрати інвесторами прав на куплене житло.

 Рейтинг київських забудовників від «Мінфіну»

Коментарі - 12

+
+15
bonv
bonv
10 грудня 2019, 12:23
#
От вам і різниця між державним і приватним..
+
+62
Bischof
Bischof
10 грудня 2019, 12:43
#
Это шутка такая? Особенно на фоне государственного Укрбуда. И на фоне многих нормальных частных застройщиков. Конечно, в приватном секторе нужно включать голову и не вестись на развод. А не рассчитывать, что налогоплательщики оплатят чью-то тупость.
+
+4
yarg
yarg
10 грудня 2019, 13:12
#
Укрбуд никогда небыл государственным. Это была реклама. вранье .
+
+15
Bischof
Bischof
10 грудня 2019, 13:26
#
Окей, пусть будет частный ООО «Укрбуд Девелопмент”, тесно аффилированный с госкорпорацией «Укрбуд». Разумеется, наше честное, эффективное, замечательное государство тут ни разу не при чем. Столько лет все делали у него за спиной, а оно бедное ничего не знало.
+
+15
bonv
bonv
10 грудня 2019, 13:29
#
Натомість в «Київміськбуді» ситуація більш стабільна, велику роль у цьому відіграє форма власності компанії – 80% належить міській громаді, у разі форс-мажору КМДА підставить своє плече, впевнений Кушнір. Поки що ніби проблем немає...
+
+28
Bischof
Bischof
10 грудня 2019, 13:32
#
Киевгорстрой тоже контора с кучей проблем, воровством и коррупцией. И рано или поздно она рванет точно так же. Правда, к огромному сожалению, как и написал Кушнир, тут гораздо выше вероятность того, что в этом случае налогоплательщики таки подставят своё «плечо» (хотел написать слово на букву Ж, но сдержался).
+
+37
Lamo
Lamo
10 грудня 2019, 13:03
#
«Зато у Киевгорстроя ситуация более стабильная» - вот тут смешно было...
+
0
Nobody No
Nobody No
7 лютого 2020, 12:52
#
Це пізнається в кризу. от тоді і порегочете
+
0
Lamo
Lamo
7 лютого 2020, 15:19
#
Вы инвестор КГС?
+
0
Nobody No
Nobody No
10 лютого 2020, 13:54
#
Вже так
+
0
Lamo
Lamo
10 лютого 2020, 17:10
#
Если у вас задержка будет меньше 1,5 лет, то я очень удивлюсь
+
0
Консультант  з Нерухомості
Консультант з Нерухомості
4 лютого 2020, 11:02
#
Що робити, якщо забудовник затримує терміни здачі будинку в експлуатацію?
https://t.me/minfin_realty/504
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися