Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2019, 15:57

Домовленість з МВФ відкриє можливість для України отримати макрофін від ЄС — посол

Домовленість України з МВФ за трирічною програмою відкриє шлях для отримання макрофінансової допомоги Євросоюзу. Про це посол ЄС в Україні Матті Маасикас написав у Twitter.

Домовленість України з МВФ за трирічною програмою відкриє шлях для отримання макрофінансової допомоги Євросоюзу.
Фото: dt.ua

Як ЄС оцінює домовленості України з МВФ

«Таке потрібне і своєчасне укладення угоди на технічному рівні, міжнародне визнання поточних реформ в Україні. Разом з недавнім ухваленням закону про боротьбу з відмиванням грошей (остаточний аналіз якого ще триває) має відкрити шлях до макрофінансової допомоги ЄС», — написав Маасикас.

Читайте також: Життя «схемщикам» зіпсоване. Рада схвалила закон про фінмоніторинг

Читайте також: Нова програма МВФ допоможе економіці України рости швидше — Гончарук

Раніше повідомлялося

  • Нагадаємо, увечері 7 грудня в ході телефонної розмови між Зеленським та директором-розпорядником МВФ Кристаліною Георгієвою сторони досягли домовленості щодо нової програми співпраці між Україною і МВФ обсягом $5,5 мільярда на 3 роки.
  • За словами глави МВФ Кристаліни Георгієвої, програму ще має затвердити Рада директорів МВФ, що залежатиме від виконання Україною низки «prior actions» (невідкладних дій — ред.).
  • «Нова програма співпраці з МВФ має на меті прискорити економічне зростання, активно викорінювати корупцію та підвищити добробут кожного українця», – зазначив Володимир Зеленський.
  • У Національному банку оцінювали потенційний обсяг нової програми в $ 5-10 мільярдів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця цього року.
  • Як заявляла міністр фінансів Оксана Маркарова, Україна має намір завершити співпрацю з МВФ в 2023 році. Вона сподівається, що ця програма співпраці з МВФ стане для України останньою.

Коментарі - 4

+
0
QGS
QGS
8 грудня 2019, 16:48
#
Должен утвердить совет МВФ, что будет зависеть от реформ. По факту всё осталось на прежнем уровне прогресса как и ранее.
+
0
Lexa9992018
Lexa9992018
8 грудня 2019, 17:39
#
Как всегда, мы берем и делим, а вы народ - потом отдавайте! Не Дай Боженька им такой возможности!
+
0
Dobrofey
Dobrofey
9 грудня 2019, 9:27
#
Возьми один кредит и получи второй в подарок!
+
0
nibik90
nibik90
9 грудня 2019, 9:38
#
Не треба нам подачки і якісь умови від МВФ.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися