Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2019, 12:26

Нова програма МВФ допоможе економіці України зростати швидше — Гончарук

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук впевнений, що завдяки новій програмі співпраці з МВФ в Україні з'явиться більше робочих місць і відбудеться зростання зарплат. Про це повідомляє Урядовий портал.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук впевнений, що завдяки новій програмі співпраці з МВФ в Україні з'явиться більше робочих місць і відбудеться зростання зарплат.
Фото: dt.ua

Що дасть Україні ця програма

«Символічно, що Staff-Level Agreement за новою програмою підтримки з МВФ ми отримали саме в 100 днів уряду. Підтримка з боку таких великих системних інституцій — маркер довіри до країни. А отже, для нас будуть дешевші ресурси — для всього бізнесу і всіх українців це означає, що економіка зростатиме швидше, буде більше робочих місць, вищі зарплати».

Прем'єр-міністр додав, що ресурси, які залучатиме уряд, з кожним місяцем будуть дешевшати.

Читайте також: Мінфін хоче скоротити обсяг держборгу до ВВП до 50%

Своєю чергою, міністр фінансів Оксана Маркарова висловила переконання, що нова програма співпраці з МВФ — сигнал для українського та міжнародного бізнесу, що наша країна на базі макроекономічної стабільності прискорить економічне зростання.

«На цьому шляху ми маємо повну підтримку наших офіційних фінансових партнерів», — каже Маркарова.

Читайте також: Маркарова розповіла, чому так довго тривають переговори з МВФ

Раніше повідомлялося

  • Україна та Міжнародний валютний фонд домовились про нову програму співпраці обсягом $5,5 мільярди на 3 роки.
  • За словами очільниці МВФ Крісталіни Георгієвої, програму ще має затвердити Рада директорів МВФ, що буде залежати від виконання Україною ряду «prior actions» (невідкладних дій, — ред.).
  • Нова програма співпраці з МВФ має на меті пришвидшити економічне зростання, активно викорінювати корупцію та підвищити добробут кожного українця», – зазначив Володимир Зеленський.
  • У Національному банку оцінювали потенційний обсяг нової програми в $ 5-10 мільярдів і прогнозували отримання перших двох мільярдів до кінця цього року.
  • Як заявляла міністр фінансів Оксана Маркарова, Україна має намір завершити співпрацю з МВФ в 2023 році. Вона сподівається, що ця програма співпраці з МВФ стане для України останньою.
  • Оформити заявку на купівлю ОВДП від ICU: до 14% річних +0,2% від «Мінфіну»

Коментарі - 9

+
+44
bonv
bonv
8 грудня 2019, 12:41
#
Спочатку виконаєте умови МВФ а тоді транш і  приплив інвестицій..
+
0
Владимир Бойко
Владимир Бойко
9 грудня 2019, 8:21
#
Я вот не очень пойму, почему если нам дадут кредит в страну вдруг пойдут инвестиции и раньше кредиты давали, а инвестиций как то особо не было ?
+
0
bonv
bonv
9 грудня 2019, 10:49
#
Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України (акціонерний капітал нерезидентів) за січень-вересень 2019 року зріс на 1,8 млн дол., або на 5,5%, - до 34,7 млрд дол. на 1 жовтня.
+
+14
QGS
QGS
8 грудня 2019, 12:56
#
Говорит как будто уже выполнил всё;)
+
0
bonv
bonv
8 грудня 2019, 13:00
#
Крім обіцяти зе-влада більше нічого не вміє..
+
+14
Qwerty1999
Qwerty1999
8 грудня 2019, 13:10
#
Символично, что Кристина Георгиева пообещала Украине выделение кредита не по результатам выводов миссии МВФ, недавно посетившей Украину, а после продолжительного разговора с госпожой Меркель.

Понятно, что об этом обещании ещё ничего не известно Совету директоров МВФ, но для украинского обывателя и так сойдет.

Обещание Георгиевной пора записывать в перечень достижений Минфина, Кабмина и конечно президента…
+
0
QGS
QGS
8 грудня 2019, 13:43
#
Видеоотчет в студию. Может снова джокер;)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
8 грудня 2019, 15:41
#
«А значит, для нас будут более дешевые ресурсы — для всего бизнеса и всех украинцев» — чувак ну зачем такое нести? Это деньги тупо в резервы, как и от ЕС, а не для бизнеса или кредитования физ лиц.

Конечно КабМин возьмёт народные деньги и начнет под 5% кредитовать, вот только программы должны реально работать и показывать эффективность.
А чтобы кредиты были дешевле, нужн не только учётную ставку менять, но и законы по правам собственника и кредитора, суды ключевое и тд. Также депозиты не по 15-18.5% как тут реклама, а по 8 % Макс, потом и кредиты будут по 10-13% в гривне.
+
+15
Maleficarum
Maleficarum
8 грудня 2019, 20:07
#
«А значит, для нас будут более дешевые ресурсы — для всего бизнеса и всех украинцев» — чувак ну зачем такое нести? Это деньги тупо в резервы, как и от ЕС, а не для бизнеса или кредитования физ лиц."  Только  МВФ  деньги в  резервы  Деньги иных  кредиторов  страна  тратит  как считает  нужным.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися