Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 грудня 2019, 13:10

ФГВФО хоче у 2020 році завершити ліквідацію чотирьох великих банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує в наступному році завершити ліквідацію найбільших збанкрутілих банків Дельта, Надра, Фінанси та Кредит, Платинум, але робота по стягненню збитків від дій їх колишніх акціонерів і менеджменту продовжиться. Про це розповіла директор-розпорядник фонду Світлана Рекрут, пише УНІАН.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб планує в наступному році завершити ліквідацію найбільших збанкрутілих банків Дельта, Надра, Фінанси та Кредит, Платинум, але робота по стягненню збитків від дій їх колишніх акціонерів і менеджменту продовжиться.
Фото: strana.ua

«Коли активи будуть продані, вся робота, яка стосується активів, піде до нового власника. Вся робота, яка ведеться за пов'язаним особам, безумовно, буде проводитися», — сказала Рекрут.

Читайте також:ФГВФО допускає банкрутства банків в 2020 році

За її словами, фонд в даний час проводить конкурс для відбору компанії з метою представлення його інтересів в судах іноземних юрисдикцій.

Читайте також: Збільшення гарантій за депозитами до 100 тисяч євро. У чому ризики

Раніше повідомлялося

  • В ході очищення банківської системи України за 2014-2017 роки Нацбанк прийняв рішення про виведення з ринку відносно 96 банків. В тому числі 33 банки стали неплатоспроможними в 2014 році, ще 33 – в 2015-му, 21 — у 2016-му і 9 — в 2017 році.

Читайте також: Банк Пінчука потребує докапіталізації на $100 мільйонів

  • За оцінками Фонду гарантування вкладів, банківська криза в Україні обійшлася для держави, великих вкладників і бізнесу в 190-200 мільярдів гривень.

Рейтинг стійкості банків в 3 кварталі

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися