Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 грудня 2019, 11:16

Банк Пінчука потребує докапіталізації на $100 мільйонів

Власник банку Кредит Дніпро Віктор Пінчук повинен докапіталізувати банк на 2,5 млрд грн (близько $100 млн). Це може перешкодити продажу фінустанови, про яку повідомлялося раніше. Про це повідомив LIGA.net один з учасників переговорів між банком і регулятором.

Власник банку Кредит Дніпро Віктор Пінчук повинен докапіталізувати банк на 2,5 млрд грн (близько $100 млн).
Фото: business.ua

Що відомо

За словами джерела, така сума фігурує у новій програмі докапіталізації, яку банк обговорює з НБУ.

Сторони уточнюють терміни і формат внесення потрібної суми: частина буде перекрита за рахунок реструктуризації проблемного портфеля. Ще частину потрібно покрити «живими» грошима. НБУ вимагає від Пінчука внести готівкою не менше половини: 1,2-1,3 млрд грн.

Від того, чи буде докапіталізовано Кредит Дніпро, залежить і можливий продаж банку Олександру Ярославському, менеджмент якого проводить глибокий due diligence банку.

Порівняти умови депозитів в банках України

«Без докапіталізації Кредит Дніпро навряд чи можна вважати вартісним активом, за який можна заплатити хоч якісь гроші», — говорить керівник однієї з великих українських інвесткомпаній.

У якому стані банк

Збитки банку за підсумками 2018 року склали 231,2 млн грн, а за підсумками першого кварталу 2019 року — 487,7 млн грн.

У Кредит Дніпра чи не найнижча процентна маржа на ринку: 2,2% станом на вересень 2019 року.

Читайте також: Народний рейтинг у листопаді: місяць Приватбанку

Банк довго не визнавав дефолтними борги, які фактично не обслуговуються. За підсумками трьох кварталів 2018 року Кредит Дніпро нарахував 519 млн грн процентного доходу, а фактично отримав 341 млн. Третина портфеля не приносила банку доходу, але він все одно продовжував вважати ці кредити працюючими.

Рейтинг стійкості банків в 3 кварталі

У 2019 році Кредит Дніпро істотно покращив ситуацію майже за всіма параметрами. До листопада він вийшов на прибуток у 78,2 млн грн – вдалося перекрити напівмільярдний збиток першого кварталу.

З процентними доходами також стало краще: розрив між нарахованими та отриманими сумами зберігається, але він вже не такий великий: 620 та 514 млн грн відповідно.

Раніше повідомлялося

  • Бізнесмен Олександр Ярославський цікавиться банком Кредит Дніпро Віктора Пінчука. Структури Ярославського прицінюються до банку. У банку Кредит Дніпро та холдингу Пінчука EastOne не підтвердили, але і не спростували цю інформацію.
  • Відомо також, що раніше банком Кредит Дніпро цікавилася група ТАС Сергія Тігіпка, але її не задовольнив стан банку.
  • За даними НБУ на 1 жовтня 2019 року, Кредит Дніпро займав п'яте місце за активами серед банків з українським капіталом. Статутний капітал банку — 2,7 млрд грн.
  • Олександр Ярославський, український бізнесмен, донедавна — співвласник Укрсиббанку.
  • У 2006 році Ярославський передав контроль над Укрсиббанком BNP Paribas, після чого зосередив увагу на консолідації належних йому активів в межах єдиної юрособи, групи DCH.

Коментарі - 9

+
+34
viajador
viajador
6 грудня 2019, 12:14
#
«Банкир, ***...».

«Физиономия то, Вань, ты только погляди!...».

Крым в аренду России на 50 лет предлагал сдать.
+
+15
Andrey M
Andrey M
6 грудня 2019, 12:26
#
А я про що писав?
https://minfin.com.ua/2019/12/04/39934383/#com3710293
+
+23
SAndreyS
SAndreyS
6 грудня 2019, 12:40
#
Фонд гарантирования «чекає на Кредит Дніпро». Wellcome!
+
0
demarin
demarin
6 грудня 2019, 14:15
#
В данній статті дуже добре написано як робиться докапіталізація та видається рефінанс НБУ. Описані всі нюанси про які я вам розказував в переписці по Дельта банку. Але ви мені поставили оцінку 2 за такі знання. Тепер я спокійний що не один такий не освідчений)
+
+15
SAndreyS
SAndreyS
6 грудня 2019, 14:22
#
Сейчас кризис? Банк требует срочный рефинанс, потому что вкладчики штурмуют отделения? Нет, такого.
Может не стоит сравнивать несравнимое.
+
0
demarin
demarin
8 грудня 2019, 20:09
#
А я порівнював ситуацію?? Ви в своєму репертуарі) я указував на процедуру по якій робиться докапіталізація і тут вона чітко описана, а ви говорили що так не робиться. То тепер від своїх слів відмовляєтеся?
+
0
SAndreyS
SAndreyS
8 грудня 2019, 21:46
#
Ну, если Вы не понимаете, что в кризисной ситуации, и не в кризисной ситуации действия могут и должны отличаться, то спорить бессмыленно, вы не воспринимаете аргументы, не слышите, не хотите думать.
+
0
demarin
demarin
9 грудня 2019, 10:39
#
Ваш коментар:«2 балла по 12 бальной системе знаний финансов и экономики. Просвещу, если собственник вносит капитал т.е. ДЕНЬГИ, никакой рефинанс не нужен. Поэтому никак рефинанс не выдается после докапитализации, он выдается до внесения капитала, чтобы банк сохранить до того, как собственник найдет деньги, проведет процедуру увеличения капитала (это не 5 минут, как в ООО)...» Прочитайте його ще раз і розкажіть де тут вказана ситуація? Ви просто хочете показатися розумником який все знає і всіх вчить як жити, а потім банально оправдовується «я не те мав на увазі, різні ситуації, ви не вмієте думати і т.д» Але ви самі себе загнали в кут. Ви фінансист з великої букви ФЕ)))
+
0
SAndreyS
SAndreyS
9 грудня 2019, 11:28
#
А где Вы вообще видите в статье вопрос рефинанса? Покажите. 
НБУ просто обсуждает с банком, готов тот жить или в фонд пойдет, не более.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися