Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2019, 9:20

Мінцифри співпрацюватиме з білоруською біржою криптовалют

Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум про співпрацю з білоруською біржою криптовалют Currency.com. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум про співпрацю з білоруською біржою криптовалют Currency.com.
Фото: epravda.com.ua

Що дає підписання меморандуму

Співпраця між українським урядом та білоруською криптобіржою стосуватиметься законодавства у сфері ІТ. Україна планує перейняти білоруський досвід у сфері регулювання криптоактивів.

«Чим більше ми вивчаємо досвід цієї країни, тим глибше розуміємо, який великий об’єм роботи виконаний, і які це принесло результати. Ми раді працювати з командою Currency.com задля розвитку українського законодавства», — повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

Читайте також: Мінцифри планує легалізувати в Україні майнінг криптовалют

Він зазначив, що у Білорусі успішно створили Парк високих технологій — спеціальну податкову зону, яка стимулює розвиток ІТ-бізнесу. У 2019 році очікується, що ця зона має принести 2 мільярди доларів виторгу.

Що відомо про біржу Currency.com

Currency.com — перша криптовалютна біржа в СНД, де криптовалютами і фіатами можна торгувати різними токенами, в тому числі і токенізованими активами на кшталт акцій Apple, індексів Dow Jones, золота і так далі. При цьому її діяльність легальна — майданчик є регульованим.

Операції Currency.com проводяться в Білорусі, де всі аспекти роботи легалізовані. Для цього в країні розроблена повністю відповідна рекомендаціям FATF нормативно-правова база і враховані кращі практики використання KYC/AML процедур. Відзначимо, що в Білорусі немає податку на криптооперації.

Раніше повідомлялося

  • 18 листопада у Верховній Раді зареєстровано проект закону щодо оподаткування операцій з криптоактивами. Ним пропонують сплачувати 5% податку з доходів від продажу криптовалют.
  • Серед планів Мінцифри на наступні 2-3 роки — легалізувати майнінг криптовалют і залучити в Україну міжнародні криптовалютні біржі, іноземні компанії та інвесторів, а також зробити Україну конкурентоспроможною на світовому ринку віртуальних активів.

  • Щодо статусу криптовалют в Україні, у Національному банку заявляли, що біткоін не є ані валютою, ані платіжним засобом.

  • У той же час НБУ запустив в кінці 2016 року дослідницький проект щодо можливого впровадження е-гривні — національної валют на основі технології блокчейн.

 Інвестування з заставними гарантіями від Cronvest

Коментарі - 12

+
+25
conturov
conturov
4 грудня 2019, 12:29
#
В Украине активно занимается вопросом криптовалют биржа kuna.io, могли бы и ее привлечь к обсуждению.
+
0
Sozdatel
Sozdatel
4 грудня 2019, 14:20
#
«Минцифры будет сотрудничать с белорусской биржей криптовалют» и будут получать откаты в виде процентов..

Выходит выгоднее жить за откаты чем создавать свою биржу, дать людям рабочие места и жить на налоги)
+
0
Італій .
Італій .
4 грудня 2019, 21:12
#
Для того наверное и создавалась белорусская биржа: помогать украинским министрам пилить бабло.
+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
4 грудня 2019, 14:50
#
Ну а что , виртуальные деньги , значит и наказание за их распил , тоже будет виртуальным . В случае чего .
+
0
Sozdatel
Sozdatel
4 грудня 2019, 15:03
#
Ну правильно.. Поймали, валюту забрали (перевели на свои кошельки) Оборудование, если таковое есть, тоже забрали и поставили у себя ну или у подконтрольных себе делков на проценте.. Если чел дергается - садят на 15 суток за хулиганку и забирают что приглянулось, мол сопротивление при аресте и т.д. а если нет - можно отделаться простой конфискацией всего чего смогут найти при обыске.. Если потом дернешься - будут беседовать по-украински.. Романтика..
+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
4 грудня 2019, 15:19
#
А беседовать по-украинский это как ?  Розмовляти українською мовою ,  или Вы вкладываете в эти слова другой смысл ?
+
0
Sozdatel
Sozdatel
4 грудня 2019, 15:33
#
Довольно часто после беседы по-украински нужна не только медицинская помощь, но и психологическая.. Большинство переживших подобное общение стараются не вспоминать об этом.. Некоторым везет меньше и с ними случаются «случаи суицида» В любом случае если вы станете поперек интересов влиятельных личностей - никто вам не позавидует и закон вас не защитит..
+
+10
Васян Васькин
Васян Васькин
4 грудня 2019, 15:49
#
То есть Вы хотите сказать , что случаи суицида после бесед это украинское изобретение ? Могу Вам привести массу примеров из жизни наших монголоидных северных соседей ,  где беседы по-русски ,  заканчиваются приседанием на бутылку . Я одного не могу понять , что же Вы тут мучаетесь , ехали бы в Йошкар-Олу и какой нибудь Кызылорду .
+
0
Sozdatel
Sozdatel
4 грудня 2019, 16:01
#
Пришлось адаптироваться.. Кругом есть нюансы и желательно о них не забывать.. Обычно кто тут никто - тот и там никто и наоборот, поэтому предпочитаю работать удаленно, благо технологии это позволяют..
+
0
Sozdatel
Sozdatel
4 грудня 2019, 16:03
#
И да, вы правы.. Это не наше изобретение, но к сожалению оно очень популярно в нашей стране..
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
4 грудня 2019, 23:00
#
В и р у ч к а-то допомога!!!!!щодо грошей-ВИТОРГ!!!!!скільки раз писати??..-мінфінТОРМОЗ
+
0
Sozdatel
Sozdatel
5 грудня 2019, 11:22
#
Не напрягайте студенток спокойно заработать свои первые строчки в трудовой, а то начальство увидит и лишит премии) Они и так стараются)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися