Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 листопада 2019, 14:27

З початку року шахраї викрали криптовалют на $4,4 мільярда

У 2019 році кількість крадіжок криптовалют істотно зросла порівняно з минулим роком. Збитки за перші дев'ять місяців року оцінюються в $4,4 млрд. Про це свідчать дані компанії CipherTrace, пише mind.ua з посиланням на Reuters.

У 2019 році кількість крадіжок криптовалют істотно зросла порівняно з минулим роком.
Фото: delo.ua

Порівняно з минулим роком показник збільшився у 2,5 раза, у 2018 році збитки оцінювались у $1,7 млрд.

«Збільшення кількості випадків криптокрадіжок і шахрайства на 150% відображає те, як злочинці пристосовуються до нових умов», – сказав Дейв Джеванс, гендиректор CipherTrace.

«Злочинці ганяються за грошима… Невеликі атаки часто легше відбити, але цільові атаки є для них більш вигідними», – додав він.

Фахівець вважає, що основною загрозою для великих криптоплатформ є сплановані атаки. На його думку, привабливість здійснення великомасштабних крадіжок пояснюється тим, що в більшості випадків активи не використовуються для отримання прибутку. Засоби користувачів просто лежать на рахунку, що дозволяє шахраям вибудовувати спрощені плани злому.

Читайте також: Юристи розповіли, як платити податки з доходів від криптовалюти

Зазначається, що цього року основний збиток принесли два масштабні інциденти.

У першому випадку використовувалася схема фінансової піраміди і сервіс обміну PlusToken. Користувачі криптовалюти і клієнти сервісу втратили $2,9 млрд. Іншим значним інцидентом вважається епізод з банкрутством канадської криптовалютної біржі QuadrigaCX після несподіваної смерті її 30-річного співзасновника і генерального директора. Лише він знав пароль до офлайнового гаманця біржі. Втрати оцінюються в $195 млн.

Читайте також: Чому партнери криптовалюти Facebook покидають проект

Фахівці CipherTrace проаналізували безпеку 120 криптовалютних бірж і з'ясували, що лише 35% майданчиків надають досить якісні процедури ідентифікації клієнтів, 41% бірж мають середній рівень безпеки таких процедур, а 24% – слабкий рівень. При цьому на 32% майданчиків доступна торгівля анонімними криптовалютами.

 Інвестування з заставними гарантіями від Cronvest

Коментарі - 4

+
+30
QGS
QGS
30 листопада 2019, 15:48
#
А защита где обещанная от зломов? Или как на презентации броневика всё;)
+
0
Італій .
Італій .
1 грудня 2019, 17:08
#
Кем обещанная?
+
+85
kingcity
kingcity
30 листопада 2019, 21:46
#
Жуліки крадуть у аферистів.
+
0
Італій .
Італій .
1 грудня 2019, 17:09
#
Очередная новость полностью высосаная из пальца.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися