Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 листопада 2019, 12:40

Україну «оцифрують» за 276 мільйонів гривень (фото)

Всю територію України «оцифрують» за 276 мільйонів гривень до грудня 2020 року. Про це повідомляє Урядовий портал.

Всю територію України «оцифрують» за 276 мільйонів гривень до грудня 2020 року.
Фото: kmu.gov.ua

Що це значить

«Україна буде мати якісні і точні 3D-моделі лісових масивів, виробничих споруд, а також класифікації будівель, рослинності, ліній електропередач і багато іншого. Інвестори зможуть легко проектувати об'єкти і вкладати гроші в інфраструктуру. Високоточні дані будуть використовувати і в проектуванні українських доріг, ефективно зрошувати землі. Це також дозволить попереджати наслідки повеней, затоплень», — підкреслив глава уряду.

Читайте також: Держгеокадастр відкрив розширені дані про земельні ділянки

Таким чином Держгеокадастр оголосив тендер на проведення робіт з аерозйомки України і створення цифрової моделі рельєфу. Всю зібрану інформацію використовують у рамках запуску земельної реформи.

Раніше повідомлялося

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства 4 листопада презентувало концепт системи моніторингу використання і обороту землі в Україні.

Коментарі - 11

+
0
Італій .
Італій .
30 листопада 2019, 12:45
#
Ох уж эти сказочники (с)
+
+43
bonv
bonv
30 листопада 2019, 12:52
#
Гроші використають точно..
+
+15
bonv
bonv
30 листопада 2019, 13:11
#
Скільки українців живе в зоні без інтернет-покриття.
В Україні 15% населення живе в зоні цифрового розриву – неохопленій мережами одного з операторів інтернет-послуг. Про це з посиланням на дослідження повідомляє прес-служба ПАТ «Укртелеком».
«Згідно з актуалізованим всеукраїнським дослідженням ПАТ «Укртелеком» зі скорочення цифрового розриву, в Україні проживає близько 6,3 млн громадян (15% від загального населення), які не охоплені мережами одного з операторів інтернет-послуг», – вказали в компанії.
От вам і реєстратор розрахункових операцій РРО... І діджиталізація. І оцифровка. І інші «нововведення»
+
0
Італій .
Італій .
30 листопада 2019, 13:23
#
РРО может работать в зоне без покрытия.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
30 листопада 2019, 15:55
#
Обычно двое суток до автоблокировки а в некоторых вариантах не более 72-х часов.
+
+25
Італій .
Італій .
30 листопада 2019, 17:03
#
Не думаю что продавец будет сидеть в глуши, в какой-то условной Чернобыльской зоне или на условном Джарылгаче, более суток.

Раз он в такую глушь поехал что-то продавать, то там должно быть достаточно много людей. А раз там достаточно много людей — товар будет заканчиваться. Следовательно хочешь-нехочешь надо ехать в то место где есть операторы мобильной связи, а соответственно можно скинуть информацию с PPO.

В старый добрые советские времена наверное мог существовать магазин в селе из трех дворов, и чтоб туда покупатели приходили не купить, а поговорить. Но сейчас в эпоху жыстокага капитализму никто не будет держать стационарный магазин там, где нет цивилизации.

А для каких-то иветнов «на природе» типа фестивалей (хотя сложно представить фестиваль настолько далеко от цивилизации) вполне подойдет мобильный РРО, как описал выше.
+
+80
Італій .
Італій .
30 листопада 2019, 17:16
#
А вообще у bonv посыл обычной зрады.

Не, я теперь, после наступления зеленой эпохи, тоже иногда могу съязвить, зрады накинуть.

Но PPO — шаг в правильном направлении. В Польше я могу заплатить картой практически везде, даже за магнитик на рынке сувениров и локальных продуктов. И никто там не кричит что PPO убивают польский малый бизнес. А зайди на любой украинский базар и попробуй заплатить картой. Тут даже в ресторане зачастую надо платить два раза, за бухло отдельно, что мы обсуждали в другой теме. Потому что у всех в крови «нахлобучить государство».
+
0
nepodarok
nepodarok
30 листопада 2019, 14:07
#
Понти ціна. Потрібно брать. Особливо якщо це попередить наслідки повенів і затоплення))))От якби ще Гончарук приплів про попередження наслідків цунамі в його голові, то навіть треба стоячі аплодувати.
+
+15
SergValin
SergValin
30 листопада 2019, 15:37
#
Интересно, кому пришла в голову такая гениальная идея: распилить $10 миллионов на «оцифровке аэрофотоснимков» в рамках «земельной реформы». Особенно нужны, конечно, 3D-модели лесных массивов и линий электропередач.
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
30 листопада 2019, 21:50
#
Тесть мій спадщину оформив, а потім через пару років хотів продати, то виявилося, що знімки якісь нездалі і прийшлося все переробляти. Так і зараз зроблять і будуть грузити, як в газконторі, то не ми, то компютер...
+
+15
SergS7
SergS7
1 грудня 2019, 12:26
#
Оцифруванням навколишнього світу займаються мільйони програмістів на протязі десятків років і на це витрачаються сотні мільярдів доларів. Навряд чи у нас получиться настільки прискорити та здешевити цей процес :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися