Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 листопада 2019, 15:26

Moody's підтвердило рейтинг України «Caa1». Прогноз позитивний

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service поліпшило прогноз рейтингів уряду України зі «стабільного» на «позитивний». Про це пише Інтерфакс-Україна.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service поліпшило прогноз рейтингів уряду України зі «стабільного» на «позитивний».
Фото: epravda.com.ua

Що відомо про підтвердження рейтингу

  • Агентство також підтвердило довгострокові рейтинги емітента і пріоритетних незабезпечених кредитів України на рівні «Caa1».

  • «Підтвердження рейтингів України» Caa1 «відображає її значну зовнішню вразливість, хоча і показує ознаки поліпшення»,– сказано в повідомленні агентства.

Читайте також: Moody's підтвердило рейтинги депозитів Ощадбанку

Moody's додає, що значні виплати за зовнішнім боргом в майбутні роки – під час відсутності нової програми Міжнародного валютного фонду – вимагають постійного доступу до ринків.

Одночасно стримувати висхідний рух кредитного рейтингу продовжує ризик нового загострення геополітичної напруженості.

Фактори, що вплинули на рейтинг

Ключові фактори для поліпшення прогнозу – відновлення валютних резервів України, що знижує зовнішню вразливість в контексті великих зовнішніх виплат, а також поліпшення макроекономічної стабільності країни і перспективи відновлення реформ, що підсилюють економічну стійкість України.

Раніше повідомлялося

  • Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підвищило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України в іноземній і національній валюті з рівня «В-» до «В».

  • 6 вересня 2019 року Fitch Rating підвищило довгостроковий і короткостроковий кредитний рейтинг (IDR) України в іноземній і національній валюті з B — до B, і поліпшило прогноз зі стабільного на позитивний.

Коментарі - 7

+
0
QGS
QGS
23 листопада 2019, 15:52
#
Рейтинг прогноз положительный; Будет весело;)
+
+14
bonv
bonv
23 листопада 2019, 17:13
#
Сегодня издание НВ написало, что миссия МВФ уехала из Украины без результатов, камнем преткновения для переговоров с миссией стали вопросы, связанные с бизнесменом Игорем Коломойским, независимостью Национального банка Украины и земельной реформой.
+
+30
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
23 листопада 2019, 18:29
#
Я то ще 2 місяці тому казав... а дядя Саша рубашку рвав на пузі, що байдуже. Подивимося. Надіюся, що різких змін не буде.
+
0
Dаrk Lite
Dаrk Lite
23 листопада 2019, 16:34
#
Это даже не ВВВ...короче высокий рисков...
+
0
bonv
bonv
23 листопада 2019, 17:11
#
Послы стран G7 заявили, что новая программа МВФ для Украины имеет решающее значение.  МВФ уехал....
+
+30
vlad9486
vlad9486
23 листопада 2019, 18:01
#
Фурса пишет что все ожидали повышение рейтинга вслед за другими рейтинговыми агентствами, но картину подпортило решение МВФ.
+
+43
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
23 листопада 2019, 18:32
#
Але всі всіх розуміють. МВФ не лохи, їм навіть більше, ніж 42 роки. Якщо Зе не віддасть Приват, але віддасть енергосистему, ексклюзивні контракти, ну щоб компенсувати по іншому, то це ж не 10 грн, сховати важко. І лиш лохи ввпжають, що зможуть всіх нагріти на тому.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися