Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 листопада 2019, 13:00

Слабкий долар. Morgan Stanley дав прогноз на 2020 рік

Morgan Stanley прогнозує, що американські акції та корпоративні облігації будуть показувати відстаючу динаміку у наступному році, а долар ослабне на тлі прискорення економічного зростання за межами США. Про це пише ЕП з посиланням на Bloomberg.

Morgan Stanley прогнозує, що американські акції та корпоративні облігації будуть показувати відстаючу динаміку у наступному році, а долар ослабне на тлі прискорення економічного зростання за межами США.
Фото: rbc.ua

Що прогнозують в банку

  • Банк очікує незначного зниження індексу S&P 500 до кінця наступного року — до 3000 з 3120 станом на кінець минулого тижня.

Американські акції були глобальними лідерами в цьому році, хоча і не сильно відірвалися від європейських — обидва ринки отримали підтримку від початку нового циклу пом'якшення політики центробанків.

Morgan Stanley помилився в розрахунках щодо цього циклу рік тому, коли стратеги займали «нейтральну» позицію по акціях щодо бенчмарка. Індекс MSCI AC World на даний момент приніс сукупний дохід на рівні 22% з початку 2019 року.

Читайте також: Який курс долара закладено у Бюджет-2020

«Ми недооцінили агресивність відповіді центробанків, зниження інфляції в розвинених країнах, яке зробило його можливим, і готовність інвесторів платити набагато вищі мультиплікатори навіть на тлі переходу глобальних темпів зростання прибутку компаній в негативну зону», — написали аналітики банку.

«Ми сумніваємося, що центробанки зможуть другий раз зробити той же трюк», — зазначили стратеги.

Курс: Прогноз на листопад 2019. Буде долар в 2020 році по 27,00 (відео)

Виклики для США в наступному році варіюються від ризику, що корпоративні прибутки вже досягли піку, до високої порівняльної вартості акцій і «специфічного» політичного ризику напередодні президентських виборів.

«Підвищені оцінки активів США, швидше за все, знизяться на тлі уповільнення темпів економічного зростання США до трендових, що надасть додатковий тиск на долар на тлі зниження чистого припливу портфельних інвестицій», — написали валютні стратеги Morgan Stanley.

  • Банк все ж бачить потенціал відновлення долара по відношенню до валют, що залежать від циклу зростання, у другій половині 2020 року в ситуації, коли президентські вибори можуть зробити ситуацію більш складною" з точки зору ризику.

Валюти-гавані, такі як єна і швейцарський франк, також можуть виграти, зазначає банк.

На боргових ринках Morgan Stanley займає нейтральну позицію по казначейських облігаціях США і японських держпаперах і «нижче ринку» — по суверенних бондах Німеччини і Великобританії.

Читайте також: Долар по 25. Як відіграти валютні втрати

Серед корпоративних облігацій банк чекає позитивної динаміки в Азії і Європі щодо американських паперів.

Що буде з доларом в Україні

  • Аналітики інвестбанку Morgan Stanley очікують, що до кінця 2019 року курс гривні знизиться до 26,5 грн/$. На кінець 2020 року — 27,5 грн/$.

  • Уряд передбачив у держбюджеті на 2020 рік два курси гривні до долара: 27 грн/$ і 24,8 грн/$.

  • За прогнозами Мінекономіки, курс гривні в середньорічному розрахунку на 2019 рік складе 26,3 грн/$, на 2020-й — 27,3 грн/$. Раніше експерти очікували, що за підсумками 2019 року долар в Україні буде коштувати 28 грн, а в 2020 році — 29,18 грн.

  • МВФ очікує, що за підсумками року долар в Україні буде коштувати в середньому 26,75 грн, але в 2020 році він зросте до 27,72 грн.

  • У проект бюджету на 2020 рік, який уряд вніс у парламент, був закладений курс долара на рівні 28,2 грн/$.

Інвестування з заставними гарантіями від Cronvest

Коментарі - 4

+
+51
Barbossa9
Barbossa9
18 листопада 2019, 14:34
#
Я помню то, как они медь прикупили... Убыток составил 2ярда зелёных... Шикарные спецы, так банк в убыток загнать...
+
0
bonv
bonv
18 листопада 2019, 16:50
#
Юані не будуть котируватись? А то вже росія провела доларозаміщення:))))
+
0
squeez
squeez
18 листопада 2019, 21:28
#
Если будет бакс по 26.5 грн в среднем, тогда выгоднее держать на грн депозите, чем играться в манипуляцию $ ... Только вопрос, насколько их прогноз аргументирован, а не просто слова ...
+
0
nykand
nykand
22 листопада 2019, 15:29
#
На столько,чтоб народ нёс свои сбережения в банки на депо и ОВГЗ,тогда легко промониторить у кого может сколько быть и легко отжать эти деньги ,и налоговой амнистии можно и не проводить)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися