Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 листопада 2019, 11:11

Гончарук та Маркарова обговорили з МВФ нову програму

15 листопада прем'єр-міністр Олексій Гончарук і міністр фінансів Оксана Маркарова зустрілися з місією Міжнародного валютного фонду в Україні. Про це повідомляє прес-служба уряду.

15 листопада прем'єр-міністр Олексій Гончарук і міністр фінансів Оксана Маркарова зустрілися з місією Міжнародного валютного фонду в Україні.
Фото: kmu.gov.ua

Про що говорили на зустрічі

  • У ході зустрічі сторони обговорили умови відкриття нової 3-річної програми розширеного фінансування.

Читайте також: Які вимоги МВФ надасть Україні і що заважає співпраці

«Україна продемонструвала і продовжує демонструвати швидке і успішне втілення реформ, задекларованих президентом, нашим урядом і парламентом. Протягом останніх тижнів український парламент прийняв за основу проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, а також прийняв за основу і в цілому закон про анбандлінг. Останній вже підписав президент. Тому ми сподіваємося на узгодження нової довгострокової програми розширеного фінансування, підтримку наших зусиль, спрямованих на прискорення економічного зростання», — зазначив Гончарук.

  • Керівник місії МВФ, у свою чергу, відзначив важливість реформ, які українська влада успішно провела останнім часом, і висловив сподівання на підтримку і прискорення їх темпу.

Раніше повідомлялося

  • Місія МВФ на чолі з керівником місії Роном ван Роденом прибула до Києва у четвер, 14 листопада, і буде працювати протягом тижня.

  • Директор управління МВФ з питань Європи Пол Томсен заявив, що у Фонді сподіваються на якнайшвидше завершення переговорів з Україною щодо нової трирічної програми розширеного кредитування.

  • Очікується, що місія обговорить з українським урядом нову трирічну програму розширеного кредитування. Вона буде продовженням програми stand by, обсяг якої становив $3,9 мільярда.

  • Прем'єр розраховує, що до кінця цього року Україна підпише нову програму співпраці з МВФ.

  • Нагадаємо, раніше місія МВФ працювала в Україні з 11 по 26 вересня, але поїхала без конкретики.

Читайте також: Коли Україна отримає гроші МВФ

Коментарі - 14

+
+45
QGS
QGS
17 листопада 2019, 12:13
#
Украина продолжает демонстрировать успешное быстрое проведение реформ.МВФ нифига не быстро нужно быстрее. Вкратце этой статьи;)
+
+41
bonv
bonv
17 листопада 2019, 12:27
#
Зе-влада хоче а МВФ не дає:)
+
0
serw17
serw17
18 листопада 2019, 22:36
#
Нет никакой зе- влады ! ЗЕ - такие деньги как им платят - да просто уберают даже своих
+
+26
bonv
bonv
17 листопада 2019, 12:29
#
Гончарук впевнено заявляв що до кінця року Україна отримає  транш а тепер впевнено заявляє що до кінця року підпишуть договір..:)
+
+9
jurius
jurius
17 листопада 2019, 15:53
#
Ти ніби зараз з'явився на світ. Згадай як було раніше, скільки разів за останні роки транші відтерміновувалися?
+
+15
squeez
squeez
17 листопада 2019, 15:59
#
Есть статья где МВФ намекает, а что с теми кто украл деньги 5.5 лярда $ не называя имени, я думаю все понимаю на кого они намекнули, да и на неделе суд не увидел факта правонарушения со стороны компании Бени, и считают что 7.5 лярда ГРН с него сдирать не стоит, вот где собака зарыта, а эти реформы…
+
0
Y. D.
Y. D.
17 листопада 2019, 20:50
#
Все имена в статье от WSJ имеются !!!

«Серед викликів, з якими зіткнувся Київ в отриманні підтримки МВФ – Ігор Коломойський, близький до Зеленського магнат, який перебуває під слідством у США. Коломойський і ще один бізнесмен володіли по 45% акцій найбільшої в Україні фінансової установи «ПриватБанк» до його націоналізації. МВФ затримує наступні транші, поки не переконається, що команда Зеленського докладає достатніх зусиль, щоб повернути близько 15 млрд доларів США, виведених з більш ніж 100 банків, включаючи «ПриватБанк», за останнє десятиліття»
— The Wall Street Journal,
Ukraine Corruption Concerns Stall IMF Bailout
+
0
jurius
jurius
18 листопада 2019, 0:47
#
Намекает и это хорошо. С нашей властью и нашим обществом, погрязших в правовом нигилизме МВФ постоянно что-то намекает, только сегодня это Коломойский и его опасное влияние на суд, а вчера нежелание создавать антикоррупционный суд, повышать тарифы, вводить декларацию доходов и т.д. Если бы не намекали и не ставили условия, в нашей стране ничего бы не
+
0
jurius
jurius
18 листопада 2019, 0:50
#
Ничего бы не менялось. В одном можно быть уверенными: и при старой и при новой власти проблема независимости судов и профанации судебной реформы больше интересует иностранных кредиторов чем украинское гражданское общество
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
17 листопада 2019, 13:31
#
Разницы нет декабрь или январь деньги дадут или нет, ключевое чтобы дали, только это повлияет на курс и другие займы, в тч стоимость.
+
0
nykand
nykand
17 листопада 2019, 16:15
#
С каждым разом всё переносятся и переносятся решения по выделению транша....причины не дать транш находят и будут находить в дальнейшем...по сути дела от нас медленно и уверенно ограждаются...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
17 листопада 2019, 21:36
#
Причины одни и те же -  коррупция и Коломойский...
+
+20
unknown unknown
unknown unknown
17 листопада 2019, 22:15
#
Коррупция и... низкий процент представителей ЛГБТ среди населения
+
0
sergiy shcerbakov
sergiy shcerbakov
18 листопада 2019, 21:12
#
Этой власти ничего давать нельзя!!! Беня коломыя все вывезент с помощью своего верного слуги  зели ,как с привата зеля помогал через свои офшоры 48 лимоно вывел приватовских долларов
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися