Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 листопада 2019, 8:52

НБУ спростив видачу ліцензій на гривневі перекази

Нацбанк спростив порядок видачі небанківським фінансовим установам ліцензій на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Нацбанк спростив порядок видачі небанківським фінансовим установам ліцензій на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.
Фото: ukrinform.ru

Що спростив НБУ 

  • Тепер у пакеті документів для отримання ліцензії замість внутрішніх правил про переказ коштів буде подаватися інформаційна довідка про умови та порядок надання таких послуг. Зразок такої довідки у формі опитувальника Нацбанк розмістив на своїй сторінці в інтернеті.

  • Що стосується внутрішніх правил про переказ коштів, то вони стають документом виключно внутрішнього користування небанківської установи.

Читайте також: «Спліт»: Що НБУ обіцяє небанківським фінустановам

  • Нацбанк відновив вимоги до бізнес-плану, який подається небанківською установою регулятору для отримання ліцензії.

Раніше повідомлялося

12 вересня ВР підтримала в цілому законопроект про так званий спліт. Це означає, що контроль над більшістю небанківських фінансових установ тепер перейде до Національного банку.

Чому цей законопроект важливий

  • Законопроект приводить регулювання і нагляд у небанківському фінансовому секторі у відповідність з міжнародними стандартами.

  • Прийняття закону важливе для забезпечення розвитку фінансових ринків і, зокрема закон про спліт є також одним із пунктів Меморандуму співпраці з МВФ в рамках програми stand-by.

Читайте також: Чому потрібен СПЛІТ

  • В рамках закону, до 30 червня 2020 року включно регулюванням ринку буде займатися Нацкомфінпослуг, але вже з 1 липня 2020 року цю функцію буде виконувати Національний банк.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
15 листопада 2019, 10:24
#
Взятки дошли до адресата, не смотря на поимки?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися