Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 листопада 2019, 12:56

Справа на мільярди: Приватбанк оскаржить списання боргу Коломойського

Приватбанк подає касаційну скаргу на рішення суду, яким визнані недійсними умови кредитних договорів з компаніями екс-співвласника банку Ігоря Коломойського на суму 7,5 млрд грн. Про це повідомили в прес-службі банку.

Приватбанк подає касаційну скаргу на рішення суду, яким визнані недійсними умови кредитних договорів з компаніями екс-співвласника банку Ігоря Коломойського на суму 7,5 млрд грн.
Фото: delo.ua

Що говорять в банку

  • Приватбанк подає касацію на рішення Північного апеляційного господарського суду за позовом ТОВ «Тех-Трейд-Інвест» в Приватбанк, яким визнані недійсними окремі умови кредитних договорів з низкою компаній, пов'язаних з колишніми власниками банку Коломойським і Боголюбовим.

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

  • Ще до націоналізації Приватбанку в грудні 2016 року банк надавав кредити пов'язаним з колишніми власниками компаніям під відсоткову ставку, яка була вдвічі нижче ринкової, і становила від 10 до 12% річних у гривні.

«Видачею таких „індексних кредитів“ і були закладені майбутні юридичні ризики щодо стягнення з позичальників нарахованих відсотків, комісій та штрафних санкцій. І саме зараз пов'язані з колишніми власниками банку недобросовісні позичальники використовують зазначені недоліки, заявляючи позови до банку про визнання недійсними окремих умов кредитних договорів», — відзначають в банку.

Приватбанк вважає судове рішення безпідставним та необґрунтованим і безумовно оскаржить його у Верховному Суді.

Читайте також: Коломойський VS Приват: Суд про повернення акцій банку перенесли

Передісторія

  • 4 листопада Північний апеляційний госпсуд задовольнив позов низки компаній Коломойського до Приватбанку і визнав недійсними умови кредитних договорів, згідно з якими компанії винні банку 7,5 млрд грн.

  • Суд визнав недійсними деякі положення кредитних договорів Приватбнка з компаніями «Тих-Трейд-Інвест», «Парктур», «Шелта», «Аспект» і «Скорзонера», укладених на 2006-2016 роки.

  • Зараз екс-співвласник Приватбанку Ігор Коломойський намагається з допомогою української судової системи повернути контроль над Приватбанком.

  • 19 грудня Шостий апеляційний адміністративний суд розгляне апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 18 квітня 2019 року про скасування націоналізації Приватбанку.

Порівняти ставки по депозитах у гривні, доларі та євро

Коментарі - 8

+
0
bonv
bonv
14 листопада 2019, 13:02
#
Все вірно. Не здавайся Приват. 7,5 млрд грн має повертати олігарх.
+
+57
Sozdatel
Sozdatel
14 листопада 2019, 13:03
#
Обжаловать то может, но семьи есть у всех и одно дело нагнуть государство в лице нас с вами, а другое Коломойского с армией головорезов у которого есть компромат практически на всех и каждого..
+
0
Skpablo17
Skpablo17
14 листопада 2019, 14:20
#
Кто такой «Приват»? Это как «государство нам поможет». Кто такой государство?
+
+44
Андрей Иванов
Андрей Иванов
14 листопада 2019, 13:03
#
«Долги платят только трусы.»  И.В. Коломойский
+
+15
bonv
bonv
14 листопада 2019, 13:20
#
Фактично Суд Лондона назвав Коломойського злочинцем. І соромно, що в Україні він позиціонується по-іншому.
Єдиний шлях для Коломойського тепер – отримати контроль над Приватбанком і відкликати позов. Під будь-яким приводом. Навіть порівнювати високий суд Лондона зі сліпими футбольними арбітрами з Англії. Кричати про патріотизм і про те, що українці повинні розбиратися самі. Без буржуїв. Все, лише б не отримати фінальний вердикт і не віддати всі свої активи.
А тепер ще цікавіше послухати про те, що в України слабка юридична позиція. І про те, що треба шукати компроміс з олігархом і прощати йому 5,5 млрд доларів, які платники податків влили в Приватбанк, щоб врятувати його від банкрутства, а фінансову систему України від колапсу.
Цей суд дає для української влади чіткий орієнтир. Орієнтир правосуддя - Фурса.
+
+29
Qwerty1999
Qwerty1999
14 листопада 2019, 13:39
#
Генпрокуратура передала около 1800 томов уголовного дела по выводу денег из Приватбанка в период, когда Приват был частным банком, для продолжения расследования в НАБУ.
Что сделает с этим количеством макулатуры Сытник — спалит или утопит?
А может посадит в СИЗО Коломойского, пока следователи НАБУ будут изучать все 1800 томов уголовного дела?
Вот же головная боль досталась Сытнику…

https://m.censor.net.ua/news/3159617/ryaboshapka_peredal_delo_po_privatbanku_v_nabu_v_nem_pochti_1800_tomov_sytnik
+
0
Skpablo17
Skpablo17
14 листопада 2019, 14:23
#
Это будет майн кампф украинца с тройным гражданством. В школах бизнеса будут изучать.
+
0
QGS
QGS
14 листопада 2019, 13:40
#
И + млн $ за адвокатов вернет;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися