Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 листопада 2019, 9:25

Мінфцифри підписало меморандум з біткоін-біржею. Що це значить

Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум з біткоін-біржею Binance. Очікується, що платформа почне роботу в країні вже до кінця року. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Мінцифри Михайло Федоров.

Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум з біткоін-біржею Binance.
Фото: frontnews.eu

«У біржі мільярдні обороти. Частина цих мікротранзакцій буде проходити на території України і в наших банках. Ми вже спілкуємося з Національним банком та іншими державними банками про відкриття рахунків цій біржі», — зазначив міністр.

За словами Федорова, компанія вже почала активно працювати над відкриттям в Україні свого офісу. Швидше за все, це відбудеться до нового року.

Що означає підписання меморандуму

  • Захід Binance в Україну стане потужним драйвером для криптотеми та легалізації криптовалют.

  • Це додаткові сотні мільйонів податків, які отримає держава.

Читайте також: Binance запустила сервіс криптовалютного кредитування

«Для любителів криптовалюти і тих, хто працює у цьому напрямку, це дуже великий сигнал, що Україна з'явилась на світовій мапі криптовалют», - зазначив глава Мінцифри.

Що відомо про криптобіржу

Binance - одна з найбільших світових криптобірж, заснована у 2017 році в Гонконгу. Згодом змінила юрисдикцію на мальтійську. Навесні 2019 року біржа постраждала від атаки хакерів - вони вкрали $41 млн у біткоінах.

Раніше повідомлялося

Отримати +25$ на торговий рахунок Weltrade

Коментарі - 12

+
+13
AleksandrBank
AleksandrBank
7 листопада 2019, 9:36
#
«Министр цифровой трансформации Михаил Федоров планирует легализовать криптовалюту в Украине.» -

«Министерство цифровой трансформации Украины подписало меморандум с биткоин-биржей Binance. Ожидается, что платформа начнет работу в стране уже до конца года. Об этом на своей странице в Facebook написал глава Минцифры Михаил Федоров.»

Пока нет закона, как им работать, как можно говорить заранее что уже все ОК и поехали. Просто не понятно как затянется обсуждение или нет, если до сих пор та ничего и не решили. Попередніки также грозились и  прошло или год или больше и так и ничего.
+
+88
Andrey M
Andrey M
7 листопада 2019, 9:59
#
Вірно, давайте узаконимо цифровий «МММ».
Тільки відразу в законі пропишіть що фінансові втрати оленів на мають лягати на державу.
+
+45
kingcity
kingcity
7 листопада 2019, 10:37
#
Абсолютно вірно. Дуже важливий момент — всі ризики лежать виключно на цих самих, рогатих: ). А то розвелось «криптогуру», які «чревовещають» про скору смерть фіата і прихід царства Біткоїна, а потім лиють крокодилячі сльози, втративши оці самі нікому не потрібні фіатні долари, євро чи гривні.
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
8 листопада 2019, 19:50
#
Читай мій  попередній комент!!українською:абсолютно правильно,слушно,маєте раціо\-ю,направду..
+
+9
Vasiliy5
Vasiliy5
7 листопада 2019, 11:47
#
Так может вообще все биржи запретить? Развелось, знаете халявщиков, руками надо зарабатывать, как брат Лени Голубкова!
+
+15
Andrey M
Andrey M
7 листопада 2019, 12:33
#
Нехай існують, але щоб з бюджету жодної копійки не витрачати на спасіння цих «інвесторів».
Хоча кріптобіржа і біржа по цінним бумагам, це як палець з детородним органом порівнювати.

Ще й «МММ» потрібно законодавчо дозволити і податки з них брати.:)
+
+9
kingcity
kingcity
7 листопада 2019, 12:56
#
Не треба все в одну купу мішати. Хто хоче - хай собі торгує на криптобіржах, але розуміє, що всі ризики він бере на себе і у випадку будь -яких втрат (від зміни цін, шахрайства, хакерства) не нарікає, ніхто йому нічого не відшкодує.
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
8 листопада 2019, 19:47
#
Прочитайте1речення..відчуваєтеНЕвідповідність українській??,,вірно"-то символУкраїни!!!та мовиУкраїнської!!!!боНЕмає переносного значення!!вірнийБатьківщині або дівчині!!крапка.\\\українською:правильно,слущно,згідно,співпадає..
+
+15
Bischof
Bischof
7 листопада 2019, 10:42
#
Новость то хорошая. Но это всё лишь до первого прихода к ним вымогателей из СБУ, налоговой или прокуратуры.
+
0
kingcity
kingcity
7 листопада 2019, 10:44
#
Взагалі цікаво - чіткого визначення, що таке криптовалюта у нашому законодавстві немає досі. Будем узаконювати те, не знаєм що ?
+
+41
kingcity
kingcity
7 листопада 2019, 10:48
#
«Заход Binance в Украину станет сильным драйвером для криптотемы» - дурниця. Хто хотів - і так зайшов у цю тему, в т.ч. на ту ж Binance.
+
+13
PrimusAgmen
PrimusAgmen
7 листопада 2019, 12:31
#
Ага,народ вошедший в криптовалюту,так хочет платить еще и налоги...Проезжаю мимо налоговой и вижу бедных людей, ночующих в палатках с требованием забрать их налоги с майнинга и криптовалютных сделок. Министерство тупых бакланов, вас никто не просил вообще лезть в криптовалюты,поскольку вы ничего гарантировать неспособны. Проведите исследование,сколько реально украинцев пользуются криптовалютой,создайте законопроект о статусе криптовалют,если таков вообще нужен что бы на уровне министерства этим заниматься. Заинтерисуйте людей государственными гарантиями в этой области.Для развития крипторынка в Украине,слово НАЛОГООБЛОЖЕНИЕ, нужно убрать из лексикона государства на 3-4 года для привлечения бизнеса и простых людей.Потому что именно снижение или отсутствие налоговой ставки приводит к развитию каких либо отраслей.Да,если ваша цель убить рынок криптовалют и майнинг в украине,то да,продолжайте в том же духе. Именно существование на наши налоги, таких вот дуратскийх министерств и приводит людей к выводу,что платить налоги не стоит.Давайте еще министерств в областях:Министерство пердежа,министерство штанов и юбок(все же люди штаны и юбки носят),министерство мобильных технологий, министерство игр и комитет по контр-страику го и доте2.Ведь в Украине все круто с законами и законностью,да?Полиция и суды лучшие в мире,да?ВВП уже больше чем у Польши?Медицина и образование у нас на высшем уровне?Некуда больше тратить наши налоги?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися