Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 листопада 2019, 13:15

«Фішка» для ФОПів: Здавати податкові звіти можна безкоштовно

Команда «Опендатабот» додала в бот нову функцію: фізособи-підприємці тепер можуть безкоштовно формувати і здавати з його допомогою звіти в податкову. Про це зазначається в повідомленні Опендатабот.

Команда «Опендатабот» додала в бот нову функцію: фізособи-підприємці тепер можуть безкоштовно формувати і здавати з його допомогою звіти в податкову.
Фото: hromadske.uа

Коли потрібно здавати звіти

Всі ФОПи повинні раз на квартал здавати звіт в податкову про доходи та сплачені з них податки. Зараз якраз закінчується період здачі звітності за третій квартал, документи можна подавати до 11 листопада цього року. Якщо пропустити термін здачі, можна отримати штраф або навіть втратити статус «єдинника».

Читайте також: ФОПам 2-4 групи зобов'язали переходити на касові апарати: кого це торкнеться

Як це зробити з допомогою бота

  • Додати «Опендатабот» в одному з месенджерів (Telegram, Facebook, Viber, Skype).

  • Надіслати боту свій ідентифікаційний код.

  • Натиснути кнопку «Відправити звіт».

  • Відповісти на кілька питань, зокрема: про обіг, суму сплаченого податку, і потім підписати документ своїм електронним підписом.

Читайте також: ФОП-контроль: як нові закони змінять життя малого бізнесу

Коментарі - 6

+
+13
tarick
tarick
5 листопада 2019, 13:38
#
В приват24 для бизнеса это тоже делается просто и бесплатно
+
+30
Oleg Ivanov
Oleg Ivanov
5 листопада 2019, 13:57
#
Без штампа в паспорте нелязя.
https://minfin.com.ua/company/privatbank/review/122991/
P.S. У этих рагулей нелязя даже без штампа в паспорте поднять лимит по кредитке, несмотря на то что у них же лежат депозиты на нехилые суммы бабок.
+
0
Andrey M
Andrey M
5 листопада 2019, 13:42
#
А якщо інформація не надійде до податкової, хто буде нести відповідальність за збій в системі?
+
+36
Alex Stein
Alex Stein
5 листопада 2019, 14:39
#
Я обычно пользуюсь «Таксером» но всегда перепроверяю и состояние декларации и статус бюджетных платежей. Пора бы уже привыкнуть что в нашей стране никто не отвечает ни за что=)
+
+15
bonv
bonv
5 листопада 2019, 15:37
#
Станом на початок жовтня, 167 тисяч осіб припинили підприємницьку діяльність. Про це УНН повідомили у Державній податковій службі України у відповідь на запит.
еленський також підписав указ про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб-підприємців (ФОПів).
Водночас, зміни до Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг (закон № 128-IX від 20.09.2019) та зміни до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг (закон № 129-IX від 20.09.2019), передбачають ширше запровадження касових апаратів.
Втім, під дію цих законів не підпадають платники єдиного податку, що належать до І групи, тобто чий річний дохід не перевищує 300 тисяч гривень. Крім того, покупець зможе подати скаргу на продавця, якщо не всі позиції відображені (деталізовані) у чеку. Тоді підприємцеві доведеться сплатити штраф.
Самі фізособи-підприємці невдоволені такими новаціями, адже доведеться купувати касові апарати, а це додаткові витрати. Крім того, підприємці не впевнені, що зможуть повною мірою користуватися смартфонами, як касовим апаратом, адже це потребує програмного забезпечення, роз’яснення від фіскальних органів та загалом готовність податківців до таких новацій. Також касові чеки це сувора звітність, що так само викликає невдоволення ФОПівців.
+
0
Trofimovich
Trofimovich
5 листопада 2019, 17:49
#
А потом мы удивляемся откуда столько мошеннических процедур...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися