Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2019, 16:26

НБУ заперечує причетність своїх працівників до «схем» у банку Богуслав

Працівники Нацбанку, що здійснюють перевірки банків, не мають відношення до надання банками кредитів позичальникам та до можливих зловживань банків. Про це йдеться в роз'ясненні НБУ на повідомлення прокуратури.

Працівники Нацбанку, що здійснюють перевірки банків, не мають відношення до надання банками кредитів позичальникам та до можливих зловживань банків.
Фото: flickr.com

Нагадаємо, 25 жовтня 2019 року прес-служба прокуратури міста Києва поширила інформацію про оголошення підозри старшому економісту Департаменту виїзних перевірок банків НБУ, який, незважаючи на нібито відсутність заставного майна банку Богуслав, підписав акт про його перевірку.

Роз'яснення Нацбанку

  • НБУ здійснює перевірки банківських установ, у тому числі щодо дотримання адекватності розрахунку банком кредитних ризиків вимогам законодавства України. Ціль таких перевірок — оцінка кредитного ризику банку в межах чинного законодавства України.

Читайте також: Справа на мільйони: співробітника НБУ і керівництво банку Богуслав підозрюють у привласненні

  • Водночас працівники НБУ, що здійснюють перевірки банків, не мають відношення до надання банками кредитів позичальникам та до можливих зловживань банків із заставним майном за такими кредитами. 

  • Перевірка сформованих банком Богуслав резервів проводилася НБУ набагато пізніше (близько трьох років) після надання банком кредиту, тому не могла бути пов’язаною з будь-якими зловживаннями стосовно видачі цього кредиту, що можуть бути виявлені в ході слідства.

Передісторія

  • 6 листопада 2017 року НБУ відніс банк Богуслав до категорії неплатоспроможних. 1 грудня того ж року фінустанову було відправлено на ліквідацію.

  • Фонд гарантування вкладів фізосіб продовжив ліквідацію банку Богуслав на один рік з 1 грудня 2018 року до 30 листопада 2019 року включно.

  • У січні 2019 року ФГВФО заявив, що через кредитування пов'язаних осіб з банку Богуслав було виведено більше 300 млн грн.

Коментарі - 2

+
0
Григорий П
Григорий П
27 жовтня 2019, 1:27
#
«»Працівники НБУ не мають відношення до надання кредитів банку Богуслав".... угу а кредиты он сам у НБУ отобрал или клерк в НБУ подмахнул подпись свою?
+
0
corsww
corsww
29 жовтня 2019, 9:59
#
НБУ бы меньше лицемерно лгать. Хоть бы подумали какую чушь пишут для отмазок своих воров сотрудников. 
Проверка сформированных банком Б резервов проводилась намного позже.....
Отсюда вопрос а на кой вообще такие проверки?
То есть кто угодно может создать банк, провести серию махинаций на миллионы а потмо придет деятель из НБУ подмахнет за БОЛЬШОООЕ спасибо бумагу и все нормально. Негодяи.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися