Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 січня 2019, 15:47

ФГВФО: З банку «Богуслав» вивели понад 300 мільйонів

Під час здійснення процедури ліквідації банку «Богуслав» виявлено, що упродовж 2016-2017 років банк надав кредитні кошти компаніям, що за різними ознаками пов’язані між собою таабо з банком. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Під час здійснення процедури ліквідації банка «Богуслав» виявлено, що упродовж 2016-2017 років банк надав кредитні кошти компаніям, що за різними ознаками пов’язані між собою та\або з банком.
Фото: ukrmarket.net

Схема виведення

Компанії-позичальники не мали власних грошових надходжень у кількості, достатній для обслуговування кредитної заборгованості, і здійснювали свою діяльність виключно за рахунок отриманих кредитних коштів.

Кошти, отримані від банка, ці компанії перераховували на рахунки різних підприємств, відкриті у цьому і в інших банках – на підставі господарських угод, що мають ознаки фіктивності. Є підстави вважати, що й створення компаній-позичальників було фіктивним і вони не мали на меті повернення кредитних коштів.

Аналіз фінансової звітності позичальників вказує на те, що реальні обсяги операцій за рахунками не відповідають тим, що вказані у фінансовій і податковій звітності; власні необоротні активи у них відсутні або мізерні; оборотні активи переважно складаються з дебіторської заборгованості; господарська діяльність – збиткова або з мінімальним прибутком.

У підсумку, загальна сума заборгованості цих позичальників становить майже 304 млн грн, що становить 60% від заборгованості за усіма кредитами, виданими банком.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
10 січня 2019, 12:16
#
Главное, что ''Богуслав'' одно время участвовал в акции ''бонус к депозиту''.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися