Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 жовтня 2019, 11:46

Скільки українців розмістили депозити на суму понад півмільйона

Кількість українців, які розмістили депозити на суму понад 500 тис. грн. зросла до 99,5 тис. Це на 790 осіб більше ніж за результатами першого півріччя цього року.

Станом на 1 вересня цього року загальний обсяг вкладів 500 тис.+ становить майже 168,7 млрд грн. Це на 1,65 млрд грн. менше, ніж було два місяці до того. Водночас варто враховувати, що цей показник міг знизитись в тому числі через подорожчанням гривні і, як наслідок, зменшенням оцінки валютних депозитів.

 Відкрий депозит у великому банку і виграй 25 тис. грн від «Мінфіну»

Яким банкам довіряють найбільше

  • Лідером за обсягом депозитів 500 тис.+ став Приватбанк. У ньому свої заощадження розмістили вкладників майже 38 тис. таких вкладників. Сумарно вони принесли до установи 46,6 млрд. грн.

  • На другому місці за цим показником Альфа-Банк (7,67 тис. вкладників), а на третьому Укрексімбанк. (6,8 тис. вкладників) Ці ж банки знаходяться на 2 і 3 місцях за загальною сумою таких вкладів.

  • До першої десятки за цим показником увійшло 3 державні банки, 5 банків з іноземним капіталом і 2 банки, що належать приватним українським власникам

До рейтингу не входить Ощадбанк, оскільки розміщені у ньому депозитити гарантуються державою незалежно від їхньої суми. Повернути депозити інших банків, у разі їхнього банкрутства, має Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Сума виплат від ФГВФО обмежена 200 тис. грн.

Читайте також: Як отримати виплату за вкладами «200 тис +»

Детальніше про те, яким банкам українці найчастіше довіряють вклади на суму понад 500 тис. грн. читайте за посиланням.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися