Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 жовтня 2019, 15:40

Кабмін обговорить з тютюновими компаніями скандальну поправку в закон

Кабмін планує обговорити з тютюновими компаніями поправку в законопроект, якою регулюються торгові націнки на сигарети для дистрибуції. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передає ЕП.

Кабмін планує цього тижня провести зустріч з тютюновими компаніями і обговорити поправку до законопроекту, якою регулюються торгові націнки на сигарети для дистрибуції.
Фото: dengi.ua

Уряд хоче знайти спільну мову

«Тютюнові компанії є одними з найбільших платників податків в Україні. Ми, звичайно, уважно стежимо за тим, що відбувається. Цього тижня плануємо провести з ними зустріч, щоб пояснити позицію уряду і знайти спільну мову.

Нам важливо, щоб не тільки вони, а й будь-який бізнес бачив, що ми не будемо стояти на боці окремих лобістів інтересів», — сказав він.

За словами Гончарука, поправку в законопроект, яка стала причиною виникнення занепокоєння у тютюнових компаній, подав не уряд, а депутати.

Читайте також: АМКУ оштрафував тютюнові компанії на 6,5 мільярда

«Думаю, цього тижня ми знайдемо вихід із ситуації і вирішимо проблему, яка так турбує бізнес», — пообіцяв Гончарук.

Передісторія

  • 4 жовтня ВР прийняла в цілому законопроект №1049 «Про внесення змін у деякі закони України про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».
  • За день до голосування група народних депутатів внесла поправку № 8, якою регулюються торгові націнки на сигарети для дистрибуції.
  • Поправка пропонує встановити торгову націнку (так звану «маржу») на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни відповідно.

Читайте також: Найбільший виробник сигарет в Україні зупинив виробництво

  • У відповідь на це керівники компаній-членів асоціації «Укртютюн» заявили, що наслідком запровадження торговельної націнки на сигарети для оптової та роздрібної торгівлі може стати закриття фабрик і втрата 50 тисяч робочих місць у тютюновій індустрії.
  • Також керівники компаній заявили, що в разі прийняття поправки підвищать ціни на пачку сигарет на 14 грн з 1 січня 2020 року і збільшать обсяги нелегальної торгівлі тютюновими виробами з 8,4% до 20%.

Читайте також: Сигарети подорожчають до 80-100 гривень у 2020 році — виробники

Коментарі - 12

+
+90
demarin
demarin
21 жовтня 2019, 15:48
#
Надіюсь що це опечатка або фантазії журналістів: «и увеличат объемы нелегальной торговли табачными изделиями с 8,4% до 20%». Вони погрожують торгувати нелегально? Серйозно? За такі слова можна сміло їх судити (в нормальній країні)!)))
+
+8
AleksandrBank
AleksandrBank
21 жовтня 2019, 15:56
#
Судить не стоит, просто национализировать )
+
+31
squeez
squeez
21 жовтня 2019, 22:31
#
Ну тогда ждите толпу иностранцев готовых вложиться в бизнес в Украине - который завтра экспроприируют
+
+48
bonv
bonv
21 жовтня 2019, 15:59
#
Не нужно быть большим аналитиком, что бы понимать, куда может в перспективе идти курс в стране, где полуграмотные министры образования катаются на перегонки с депутатами по профессиям безработный, свадебный фотограф, домохозяйка во главе с философом на самокатах по коридорам ВР…
+
+15
Bischof
Bischof
21 жовтня 2019, 16:10
#
Да уж, табачники – не какие-то там ФОПы и таксисты. Могут и по зубам больно дать за подобную «фискальную политику» турбореформаторов.
+
+1
bonv
bonv
21 жовтня 2019, 16:18
#
Подорожчання товарів, нові форми боротьби з конкурентами і зростання корупції - візитівка зе-влади.
+
+41
Do Коверя
Do Коверя
21 жовтня 2019, 16:10
#
Пачка моих сигарет стоит 52 гр, если  будет и дальше дорожать я перейду, попробую перейти, на мальборо голд из Белорусии  за 25 гр за пачку, меня это все напрягает, не думаю что я один такой))) вот и объем нелегальной торговли...
+
0
avorona
avorona
22 жовтня 2019, 8:33
#
А де ж такі взять, по 25 грн.??? Підкажіть, - я б уже давно перейшов!!!
+
0
barbav
barbav
21 жовтня 2019, 16:25
#
Нужно внести изменение в закон о кешбеке.
На табачные изделия минимальная сумма не распространяется.
Штраф 10 минимальных зп.
Посмотрим как они тогда «увеличат объемы нелегальной торговли табачными изделиями с 8,4% до 20%.»
+
+47
huliolopez
huliolopez
21 жовтня 2019, 16:47
#
Їм цей кешбек до одного місця, бо штрафи все одно буде платити кінцевий продавець, тобто ларьок ООО «Маріванна лтд інк»
+
0
Італій .
Італій .
21 жовтня 2019, 16:54
#
По словам Гончарука, правку в законопроект, которая стала причиной «возникновения беспокойства у табачных компаний», подало не правительство, а депутаты.

Да, конечно это всё меняет. Ржу из-под стола.
+
+1
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
21 жовтня 2019, 21:42
#
Це знову фантазії? Сьогодні на ІСТВ просто убили новиною, типу Гончарук визнав, що економіка не зросте на 7% наступного року, а він МРІЯВ, що буде 40% за 4 роки. Він МРІЯВ.... а народ повірив... ну не весь, а тільки 73%... і повівся. То він премєр чи мрійник? Премєр має полагатись на факти та певні методики прогнозування. А про що він ще мріяв? Про 2 лярди від продажу землі, про 50 лярдів інвестицій, про програму з МВФ... а Зе мріяв про мир на Донбасі, про те, що простий вчитель може стати президентом... хоча ні, не і не вчитель, а шоумен таки став. Тому мрійте, може і вам краще стане жити.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися