Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 жовтня 2019, 8:54

Стали відомі деталі переговорів з МВФ

Міністр фінансів України Оксана Маркарова розповіла про подробиці переговорів України з Міжнародним валютним фондом та іншими партнерами. Про це вона заявила в інтерв'ю «Голос Америки».

Міністр фінансів України Оксана Маркарова розповіла про подробиці переговорів України з Міжнародним валютним фондом та іншими партнерами.
Фото: politeka.net

За її словами, переговори з партнерами з МВФ проходять «досить добре».

«Вчора ми закінчили перший день, сьогодні в процесі другий день нашої роботи. Крім дуже активних переговорів з МВФ, ви знаєте, ми зараз обговорюємо нову програму, і досить добре просуваємося в цих переговорах, ми також провели зустрічі з представниками американського і французького казначейства. Дуже важлива їхня підтримка в плані інвестиційних проектів, їх бізнесу, який готовий йти в Україну», - сказала Маркарова.

Читайте також: Курс на денаціоналізацію Приватбанку загрожує співпраці України з МВФ — The Economist

Міністр фінансів також заявила, що переговорний процес базується на збереженні макроекономічної стабільності та прискорення економічного зростання в Україні.

«Прискорення економічного зростання можливе через приватизацію, концесію, розвиток ринку землі. Це кроки, за якими вже почало рухатися новий уряд», - зазначила міністр.

Читайте також: В Нацбанку назвали принципове питання у переговорах з МВФ

Що відомо про переговори

  • 16 жовтня українська делегація вирушила на переговори з МВФ. Українська делегація зустрінеться з представниками МВФ, Світового банку, міжнародного депозитарію Clearstream, найбільших міжнародних інвестиційних компаній і банків, а також проведе двосторонні зустрічі з керівниками інших центробанків.

  • 26 вересня місія МВФ завершила роботу в Києві. Глава місії МВФ Рон ван Роден позитивно оцінив досягнуті Україною показники, однак сторони не домовилася про нову програму співпраці і переговори — «в активній фазі».

Читайте також: Україна отримала від МВФ 31,4 мільярда з початку співробітництва

  • Причин, чому не вдалося досягти остаточних домовленостей з МВФ, кілька: загроза незалежності НБУ, перспективи розвитку ситуації з Приватбанком, ставлення уряду щодо очікуваної з 1 травня 2020 року лібералізації ціни на газ, невизначеність з бюджетом на 2020 рік.

Програма МВФ для України

  • Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом про нову позику в розмірі близько 5 млрд доларів.

  • За прогнозами НБУ, угоду про нову програму розширеного фінансування МВФ на термін 3-4 роки обсягом від 5 до 10 млрд дол. може бути досягнуто до кінця цього року, що дозволить до січня отримати перший транш по ній в розмірі близько 2 млрд дол.

  • Поточна програма співпраці між Україною і МВФ в рамках механізму stand-by була затверджена 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько 3,9 млрд дол.

Коментарі - 12

+
0
Lamo
Lamo
18 жовтня 2019, 9:26
#
«вчера был первый день, сегодня второй день...» - Виталий Владимирович, Вы ли это? Право, сперва не узнал...
+
0
Barmaley33
Barmaley33
18 жовтня 2019, 9:32
#
Это одна из тех, которая не только лишь все. И входящая в избранное число тех, кто мало кто может это сделать (смотреть в завтрашний день)
+
0
bonv
bonv
18 жовтня 2019, 12:57
#
Дні летять а траншу і не видно:)
+
0
bonv
bonv
18 жовтня 2019, 10:34
#
Маркарова підтвердила, що під час переговорів обговорюється стабільність і нормальна робота банківського сектору. "ПриватБанк дуже складне питання - нічого не змінилося: є юридична стратегія, якої ми дотримуємося, є 155 млрд грн, які держава інвестувала в цей банк, тому питання банківської системи порушуються. І питання отримання коштів назад, не лише ПриватБанку (звісно, він найбільший), а й інших банків, і проблемних кредитів, зокрема державних банків", - сказала міністр.
+
0
bonv
bonv
18 жовтня 2019, 10:39
#
Компромисс с Игорем Коломойским по Приватбанку может закрыть перед Украиной возможность сотрудничества с МВФ и будет означать капитуляцию государства перед олигархом.
+
0
Gabonec
Gabonec
18 жовтня 2019, 12:20
#
Пусть уж лучше наш, олигарх, чем диктующий все что ему вздумается, МВФ
+
0
bonv
bonv
18 жовтня 2019, 12:25
#
І Венесуела краще ніж Україна по словам того ж олігарха?
+
0
Lamo
Lamo
18 жовтня 2019, 12:29
#
Вам, россиянцам, может так и лучше, а нам, украинцам, лучше МВФ
+
0
Gabonec
Gabonec
18 жовтня 2019, 13:22
#
Хм, и Хде вы увидели тут представителей государства, у которого долг равен нулю? Чем, скажите, нам  украинцам, лучше с МВФ? В том, что они устанавливают правила как нам жить за денежные подачки?
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
18 жовтня 2019, 12:54
#
Приватбанк, МВФ, курс: стоит ли переживать?

https://www.youtube.com/watch?v=CbRhAGPa9U8&t=1s

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфина» и оставляйте комментарии под видео
+
0
QGS
QGS
18 жовтня 2019, 17:34
#
Переговори проходять хорошо) при любом раскладе Так и скажет;)
+
0
bonv
bonv
18 жовтня 2019, 17:36
#
Побудуть в США, сувенірів і інших речей накупляють.. А щось подарують.. От і..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися