Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 вересня 2019, 15:20

Курс на денаціоналізацію Приватбанку загрожує співпраці України з МВФ — The Economist

Курс на денаціоналізацію Приватбанку може істотно вплинути на відносини України та Заходу, і підірвати готовність західних партнерів підтримувати країну політично і у військовому плані. Про це пише The Economist, передає ЕП.

Курс на денаціоналізацію Приватбанку може істотно вплинути на відносини України та Заходу, і підірвати готовність західних партнерів підтримувати країну політично і у військовому плані.
Фото: privat.net.ua

Що це значить

Видання звертає увагу на можливу причетність олігарха Коломойського до інцидентів, що сталися з екс-главою НБУ Гонтаревою. Нагадаємо, нещодавно в Лондоні її збила машина, а в Україні невідомі підпалили її будинок. Саме під час правління Валерії Гонтарєвої в Національному банку розпочався процес націоналізації Приватбанку.

Читайте також: Коломойський заперечує переговори з владою щодо Приватбанку

«З огляду на це, нещодавно висловлена думка прем'єр-міністра Гончарука про можливий компроміс і домовленості нинішнього уряду з Коломойським, дуже розлютило МВФ, який продовжує вкладати багато коштів в економіку України», — повідомляє видання.

Нагадаємо, видання Financial Times напісало про те, що, за словами Гончарука, Київ хоче досягти компромісу з Ігорем Коломойським про націоналізацію Приватбанку. Пізніше Гончарук спростував цю заяву.

Читайте також: 4 сценарії: Хто отримає Приватбанк 

Що відомо

  • Раніше серед причин, з яких не вдалося досягти швидких домовленостей з МВФ щодо нової програми співпраці, джерела називали загрозу незалежності Національного банку і тиск на його керівництво, а саме на голову НБУ Якова Смолія та його заступника Катерину Рожкову.
  • Черговий крок у вирішенні долі найбільшого банку України буде зроблено наступного тижня. 1 жовтня Господарський суд Києва розгляне позов Ігоря Коломойського про повернення йому акцій Приватбанку і визнання незаконною його націоналізації.

Оформити депозит в Приватбанку

  • Більшість експертів впевнені, що крапку у справі про Приватбанку повинен поставити суд. Який-небудь позасудовий меморандум зараз малоймовірний.
  • Раніше Коломойський заявив, що у спорі про націоналізацію Приватбанку готовий задовольнятися сатисфакцією за звинувачення на його адресу мировою угодою та бачить для цього хороше вікно можливостей.

Коментарі - 3

+
+29
AleksandrBank
AleksandrBank
27 вересня 2019, 15:41
#
Думаю что решения 01.10.2019 никакого не будет.
+
+2
BexOne
BexOne
27 вересня 2019, 15:43
#
Судью тоже машина собьет?
+
0
struk
struk
30 вересня 2019, 15:35
#
The Economist не обращает внимания на причастность Коломойского ни к какому ДТП. Редакция, вы проверяете новости, или по темникам работаете?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися