Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 жовтня 2019, 17:16

Світовий банк планує увійти в капітал Укргазбанку до кінця року

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до групи Світового банку, планує до кінця 2019 року підписати угоду про входження до капіталу Укргазбанку. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів у Facebook.

Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до групи Світового банку, планує до кінця 2019 року підписати угоду про входження до капіталу Укргазбанку.
Фото: Facebook

Про що говорили під час зустрічі

«Обговорили прогрес підписання Угоди про входження IFC в капітал Укргазбанку, яку, як очікується, буде підписано до кінця цього року», — йдеться в повідомленні за підсумками зустрічі делегації Мінфіну з міністром розвитку економіки у Вашингтоні.

Зазначається, що Міжнародна фінансова корпорація високо оцінила досягнення Укргазбанку у сфері зменшення частки непрацюючих кредитів до 10%, а також корпоративну реформу банку.

Читайте також: IFC збільшила ліміт фінансування Укргазбанку

«Сторони також обговорили плани співпраці з IFC у сфері розвитку концесій та приватизації майна», — повідомили у Мінфіні.

Передісторія

Укргазбанк на 94,9% належить державі. Наразі банк спеціалізується переважно на кредитуванні проектів з відновлювальної енергетики.

Про плани частково передати Укргазбанк на приватизацію через продаж частини його акцій Світовому банку повідомлялося й раніше.

Читайте також: IFC може зайти в капітал Укргазбанку через кредит

Так, на початку лютого 2019 року в Мінфіні повідомили, що почали підготовку до входження в капітал Укргазбанку фінансової корпорації IFC.

«Входження IFC в капітал Укргазбанку стане потужним сигналом для міжнародних інвесторів і сприятиме подальшому розвитку банківської системи в цілому», — повідомила тоді міністерка фінансів України Оксана Маркарова.

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
17 жовтня 2019, 21:52
#
Дивина та й  годі...  Чому частково?
+
+30
Ranet
Ranet
17 жовтня 2019, 23:31
#
А почему, именно, IFC, почему не на аукционе?
+
0
Wirtschaftler
Wirtschaftler
18 жовтня 2019, 11:15
#
А что это значит для клиентов, для вкладчиков?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися