Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2019, 8:16

У податковій розповіли, як захистять бізнес від «кешбеку»

Для бажаючих поскаржитись на фіктивні касові чеки і повернути завдяки цьому гроші за товар, будуть встановлені обмеження. Про це повідомив голова Державної податкової служби Сергій Верланов під час зустрічі з представниками бізнесу та експертами, передає журналіст «Мінфіну».

Для бажаючих поскаржитись на фіктивні касові чеки і повернути завдяки цьому гроші за товар, будуть встановлені обмеження.
Фото: irpin.online

«Питання ризиків для підприємців від «кешбеку» перебільшено», — переконаний Верланов.

Першим обмеженням, для скаржників стане ціна товару, за придбання якого можливий «кешбек».

За словами голови ДПС, спершу законодавець пропонував встановити, що це буде 100 грн. Однак, відповідно до остаточної редакції закону, «кешбек» передбачено лише за товари вартістю від 850 грн.

Читайте також: Касові апарати — детінізація чи знищення малого бізнесу

Також, розповів Верланов, подати скаргу на фіктивний чек можна буде лише через сервіс особистого кабінету, розкривши свої персональні данні.

а словами голови ДПС це стане ще одним запобіжником проти зловживання скаржниками своїм правом.

Що відомо

  • Відповідно до закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», норма про «кешбек» набуває чинності з 1 жовтня 2020 року.

  • Вона передбачає, що споживач, який здійснив покупку та отримав чек, має можливість перевірити його на автентичність. Якщо з'ясується, що розрахунковий документ в електронній формі не переданий контролюючим органам – подати скаргу. Якщо перевірка підтвердить, що продавець порушив порядок проведення розрахункових операцій, його оштрафують, а покупцю повернуть повну вартості придбаних товарів.

Коментарі - 7

+
+81
Італій .
Італій .
8 жовтня 2019, 8:48
#
А-ха-ха, налоговая защищает бизнес от законодателей и покупателей.

Хорошая шутка.

П.С.
По факту в статье нет ни слова о том что налоговая что-то будет делать. Все так называемые «защиты» — это нормы самого закона.

Минфин, зачем ты убиваешь свою репутацию кликбейт заголовками?
+
+50
barbav
barbav
8 жовтня 2019, 8:50
#
Т.е. никак
+
+49
bonv
bonv
8 жовтня 2019, 9:33
#
Спочатку одну єрунду придумують а потім починають придумувати іншу..
+
+26
bonv
bonv
8 жовтня 2019, 9:36
#
Питання ризиків для підприємців від «кешбеку» перебільшено - це зе-влада так вважає а не підприємці..
+
+48
bonv
bonv
8 жовтня 2019, 9:37
#
Два найважливіші питання — відкриття ринку землі і податкова реформа є не результатом консенсусу експертів та представників громадянського суспільства, а рішенням вузького кола людей, винесених часом на займані ними ключові посади.
Точка зору цих людей агресивно доноситься до суспільства, причому глашатаями обов’язково є або самі автори, або ті, хто був залучений з середовища «своїх» або з середовища «одобрямс». Автори сумнівних реформ не спромагаються вислухати критику і віщають в режимі радіо.
https://biz.nv.ua/ukr/experts/pomilka-kabminu-shcho-ne-tak-z-nayvazhlivishimi-reformami-podatkovoyu-ta-zemelnoyu-50046673.html
+
0
Bischof
Bischof
8 жовтня 2019, 10:45
#
Что-то они засуетились последнее время. Встречи с бизнесом всякие проводят, увещевания... Неужто нависла угроза вето этих законопроектов?
+
0
bonv
bonv
8 жовтня 2019, 10:50
#
Сьогодні Господарський суд Києва за позовом Ігоря Коломойського може прийняти рішення про визнання недійсним договору купівлі-продажу акцій ПриватБанку державі в процесі націоналізації. Спостерігаємо..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися