Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2019, 11:53

НБУ і Кабмін підпишуть меморандум про координацію політик — Милованов

Національний банк і уряд фундаментально змінять взаємини і незабаром підпишуть меморандум про координацію політик. Про це повідомив у Facebook міністр економіки і сільського господарства Тимофій Милованов за підсумками наради президента, членів Кабміну і керівництва Нацбанку.

Національний банк і уряд фундаментально змінять взаємини і незабаром підпишуть меморандум про координацію політик.
Фото: finance.liga.net

Від конфлікту до співпраці

«Сьогодні була прекрасна зустріч в НБУ. Президент, прем'єр, голова НБУ... Чому ці події важливі? Перше, президент провів Раду фінстабільності не у себе, а в НБУ. Друге, домовилися про конкретні кроки щодо координації політик уряду і НБУ, без порушення незалежності однією з інституцій», - написав Милованов.

За його словами, незабаром буде підписано меморандум про координацію політик між НБУ і урядом, який озвучує конкретні дії кожної із сторін та умови, за яких ці дії будуть зроблені.

Він додав, що відбуваються фундаментальні зміни у відносинах між урядом і Нацбанком.

«Ті, хто стежать за відносинами між урядом і НБУ, зрозуміють, що відбувається фундаментальна зміна, і ми переходимо від конфлікту, в часи попередніх урядів, до співпраці», - зазначив Милованов.

Читайте також: Президент обіцяє поважати і захищати незалежність НБУ

Президент підбив підсумки зустрічі

Згідно з повідомленням на сайті президента, під час наради обговорювалися питання макроекономічної ситуації, спільні заходи уряду і Національного банку, спрямовані на підвищення доступності кредитування, і результати роботи місії МВФ.

«Перед нами стоять амбітні завдання щодо структурних реформ, боротьби з тіньовою економікою і корупцією. І я вірю, що спільними зусиллями уряду, парламенту і Національного банку ми зможемо досягти прискореного економічного зростання», - заявив президент Зеленський.

Читайте також: Місія МВФ оцінила стан справ в Україні

Що відомо

  • Спільна нарада президента, керівництва Нацбанку і членів уряду, присвячене фінансово-економічному розвитку України, відбулася 1 жовтня в будівлі Національного банку.

  • У ньому брали участь Володимир Зеленський, Яків Смолій, прем'єр-міністр Олексій Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова і міністр економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов.

  • Нагадаємо, що місія МВФ завершила роботу в Україні без конкретики щодо нової програми кредитування, на яку розраховували в уряді. Одна з причин, чому не вдалося досягти остаточних домовленостей з МВФ, - загроза незалежності Національного банку і тиск на керівництво НБУ.

Коментарі - 4

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
2 жовтня 2019, 12:22
#
Это было одно из условий МВФ, вовремя сделано.
+
0
Bux Rus
Bux Rus
2 жовтня 2019, 12:38
#
Независимость кончилась, теперь зависит :) наверно плавание закончится будет держать стабиииильным.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
2 жовтня 2019, 17:07
#
Сначала надо вернуть курс к расчётному, по которому верстали бюджет 2019
да и пора уже к 2020 году и его индикативному курсу приближаться.

А стабильность будет потом.
+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
2 жовтня 2019, 20:37
#
Пока это только намерения «лебедя,рака и щуки»,посмотрим куда теперь поедет «воз» Украина,в который они впряжены.
Теперь осталось делами подтвердить.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися