Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 червня 2019, 16:48

Президент обіцяє поважати й захищати незалежність НБУ

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з бізнес-спільнотою в Києві заявив, що буде поважати і захищати незалежність Національного банку України. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з бізнес-спільнотою в Києві заявив, що буде поважати і захищати незалежність Національного банку України.
Фото: narodna-pravda.ua

Що це значить

«Вимога про обов'язковий продаж валюти перестала діяти. Це не лише зменшення різних обмежень для бізнесу, це ще й ознака макрофінансової стабільності в країні. За це та інше потрібно подякувати Національному банку України. Спасибі. Я впевнений, що це результат його незалежності. Я буду її поважати і захищати», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, у травні Національний банк України створив сайт для відстоювання своєї незалежності і висвітлення того, «як політики і олігархи намагаються спотворити історію і сприйняття реальності, щоб підлаштувати майбутнє в свою користь».

Читайте також: Голова НБУ провів змістовну зустріч з президентом

Минулого тижня суд заборонив Катерині Рожковій виконувати обов'язки першого заступника голови НБУ. Нацбанк оскаржив цю заборону, заявивши, що вказане клопотання обґрунтоване грубим порушенням судом норм процесуального та матеріального права.

Коментарі - 3

+
0
mary27
mary27
20 червня 2019, 17:00
#
Пчелы против меда.
+
+77
AleksandrBank
AleksandrBank
20 червня 2019, 17:09
#
Пчелы против меда, это когда Гонтарева чистила банки, а депутатам это не нравилось, в т.ч. те кто был в коалиции и партнеры так или иначе Порошенко. Потому всех собак и повесили на НБУ на Гонтареву и Рожкову, что это была не очищение банковской система, а уничтожение банков и вкладов населения.

А сейчас новый Президент официально заявил о поддержке НБУ. Это расходится с желаниями Коломойского. Вот и посмотрим на это, будет ли реально защита НБУ или цирк.
+
0
Andrey M
Andrey M
20 червня 2019, 17:23
#
+15
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися