Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 вересня 2019, 17:16

У НАБУ закликали президента не дезінформувати про повноваження Бюро

«Детективи Бюро займаються кримінальними корупційними правопорушеннями, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та становлять загрозу національній безпеці», — пояснили у РГК.

Рада громадського контролю Національного антикорупційного бюро України закликала президента не поширювати дезінформацію про повноваження відомства у відповідь на сьогоднішнє відеозвернення Зеленського.
Фото: 24tv.ua
Рада громадського контролю Національного антикорупційного бюро України закликала президента не поширювати дезінформацію про повноваження відомства у відповідь на сьогоднішнє відеозвернення Зеленського.

Що кажуть в НАБУ

У Раді зазначили, що через хибну інформацію про повноваження Бюро, гаряча лінія НАБУ буде перевантажена дзвінками щодо порушень, які не є у підслідності органу.

Читайте також: НАЗК повідомило про запуск оновленого реєстру корупціонерів

«Закликаємо президента розтлумачити сферу відповідальності НАБУ та вказати, що з приводу корупційних злочинів, які не входять до компетенції НАБУ, треба звертатися до Національної поліції України, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України», — йдеться у повідомленні.

Також у громадській Раді при НАБУ запропонували президенту розглянути питання універсальної гарячої лінії для повідомлень про корупційні правопорушення.

Що відомо

  • Нагадаємо, Зеленський записав відеозвернення, в якому закликав громадян повідомляти про факти корупції в Національне антикорупційне бюро України.

Коментарі - 11

+
+1
bonv
bonv
23 вересня 2019, 17:20
#
Борьба с коррупцией — это борьба ветвей власти с деревом.
+
+18
bonv
bonv
23 вересня 2019, 17:22
#
Как прикажете бороться с коррупцией, если даже «честность подкупает»?:)
+
0
QGS
QGS
23 вересня 2019, 17:38
#
Нашла коса на камень;)
+
+3
bonv
bonv
23 вересня 2019, 17:39
#
То він так жартує постійно:)
+
0
yarg
yarg
23 вересня 2019, 17:54
#
Не хотят коррупционеров ловить…
скандал с «агентом Катериной» стучится в наши сердца…
+
0
bonv
bonv
23 вересня 2019, 18:14
#
Верховний суд України відмовився задовільнити скаргу на призначення Андрія Богдана главою Адміністрації президента України
Про це йдеться в ухвалі на сайті Єдиного реєстру судових рішень.
Позивач оскаржував і просив скасувати указ президента Володимира Зеленського від 21 травня 2019 року про призначення Богдана головою АПУ. Позивач зазначав, що Богдан не може обіймати цю посаду, оскільки підпадає під закон про люстрацію.
«Оскільки суд першої інстанції, постановляючи оскаржувану ухвалу, не допустив порушень норм процесуального права, а наведені скаржницею доводи не спростовують викладених у судовому рішенні висновків, апеляційну скаргу слід залишити без задоволення, а ухвалу Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 29 травня 2019 року - без змін», - йдеться у рішенні Верховного суду.
Постанова Верховного суду є остаточною та оскарженню не підлягає.
Хтось мав сумніви про скасування зе-призначення людини Коломойського?:)
+
0
bonv
bonv
23 вересня 2019, 17:56
#
Борьба с коррупцией в нашей стране по сути является устранением конкурентов.
+
+8
Qwerty1999
Qwerty1999
23 вересня 2019, 19:03
#
Коррупционера Сытника уже раз поймали на фактах коррупции, а он и дальше продолжает руководить НАБУ.

+
+15
Vlad112233
Vlad112233
23 вересня 2019, 21:12
#
Версия: президент хитро хочет завалить НАБу работой с «мелкой сошкой», чтобы на «крупняк» не оставалось времени.
+
0
yarg
yarg
24 вересня 2019, 9:11
#
У зеперзидента есть свой орган - ДБР. Который конкурирует с набу, режут друг-другу шины и подкладывают прослушки. Так что набушников сейчас будут давить.
+
+15
Італій .
Італій .
24 вересня 2019, 9:00
#
Впору обратиться к Минфину с просьбой не вводить читателей в заблуждение.

Вы четыре символа (включая пробел) в заголовке сэкономили? РГК НАБУ (рада громадського контролю) не является частью НАБУ, её заявления не являются заявлениями НАБУ.

Вы, прям как президент, путаетесь в простейших понятиях. Тот призывает граждан жаловатся на любую коррупцию в НАБУ, вы путаете орган гражданского надзора с самой надзираемой организацией.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися