Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 вересня 2019, 8:55

НБУ завершує процес узгодження членів наглядових рад держбанків

Національний банк повністю затвердив членів наглядової ради Приватбанку, наглядові ради Укрексімбанку та Ощадбанку ще формуються. Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Національний банк повністю затвердив членів наглядової ради Приватбанку, наглядові ради Укрексімбанку та Ощадбанку ще формуються.
Фото: finclub.net

Що це значить

  • Затверджені кандидатури були відібрані за результатами тестувань та співбесід, проведених Кваліфікаційною комісією за участю правління НБУ.

Наглядова рада Приватбанка

  • Затверджено: голова ради Шерон Іскья, незалежні директори Еран Кляйн, Надір Шейх, Себастіан Шьонайх-Каролат, Ольга Томаш, Роман Сульжик; представник держави за квотою президента Юлія Мецгер.
  • Кандидатури членів ради — представників держави Артема Шевальова і Сергія Олексієнка були погоджені раніше, вони займають свої посади безперервно.

«Всі дев'ять членів наглядової ради Приватбанку пройшли погодження Національним банком, і вона вже повністю сформована», — йдеться в повідомленні НБУ.

 Депозит Стандарт від Приватбанка

Наглядова рада Укрексімбанку

  • Узгоджені в якості незалежних директорів Стівен Фішер, Домінік Меню, Сергій Коновець, Дімітрі Чічлі.
  • Раніше Нацбанк погоджував Вікторію Страхову і Юрія Буца як членів наглядової ради банку та відмовив у погодженні кандидатури незалежного директора, голови наглядової ради Укрексімбанку Торстена Пауля.
  • Кандидатури незалежних директорів — членів наглядової ради Укрексімбанку Алли Шульги та Оляни Гордієнко ще перебувають на розгляді.

«Наглядова рада Укрексімбанку також майже повністю сформована — узгодження очікують 2 з 9 членів, кандидатури яких сьогодні знаходяться на розгляді в Національному банку. Крім того, Національний банк очікує заміни кандидатури члена наглядової ради АТ „Укрексімбанк“ пана Торстена Пауля, якому було відмовлено в погодженні», — уточнюють в НБУ.

Що відомо

 Оформити депозит Класичний строковий від Укрексімбанку

Наглядова рада Ощадбанка

  • Затверджені в якості незалежних директорів Байба Апін, Пітер Бріггс, Міхаель Вайнштейн; представник держави за квотою президента Юрій Храмов.

Читайте також:Скандал у держбанку. Члени наглядової ради Ощадбанку відповіли на рішення НБУ

За результатами оцінки відповідності кваліфікаційним вимогам членів наглядової ради Ощадбанку НБУ відмовив у погодженні Шевка Аджунеру, Олексію Грінченку, Олексію Рєзникову, Дмитру Власову, Данієлю Білаку.

Що відомо

 Обрати депозит в Ощадбанку

Коментарі - 1

+
0
lov2108
lov2108
20 вересня 2019, 10:13
#
Куча нахлебников иностранцев устроились в набсоветы госбанков.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися