Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 серпня 2019, 13:28

НБУ відхилив кандидатуру голови наглядової ради Укрексімбанку

Нацбанк за результатами оцінки відповідності кваліфікаційним вимогам відмовив у погодженні кандидатури незалежного директора, голови наглядової ради АТ «Укрексімбанк» Торстена Пауля. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Нацбанк за результатами оцінки відповідності кваліфікаційним вимогам відмовив у погодженні кандидатури незалежного директора, голови наглядової ради АТ «Укрексімбанк» Торстена Пауля.
Фото: rbc.ua

Що це значить

  • Регулятор вимагає замінити кандидатуру Торстена Пауля відповідно до закону.

Кого затвердили на посаді

Регулятор погодив на посади членів наглядової ради Укрексімбанк наступних осіб: Вікторію Страхову (представника держави від президента), Юрія Буца (представника держави від Кабміну).

Позитивними є також результати тестування та співбесіди, проведених з незалежними директорами — Оленою Гордієнко і Сергієм Коновцем. 

Читайте також: Лавренчук йде з Райффайзен банку Аваль

Повідомляється, що рішення по інших членах наглядової ради будуть прийняті після того, як вони пройдуть тестування та співбесіди.

Що відомо

  • Мінфін і НБУ напередодні повідомили, що перевіряють можливу причетність Торстена Пауля до офшорного бізнесу оточення Януковича. Повідомляється, що він не задекларував кіпрську компанію Geolog Oil&Gas Trading Limited. Чи підтвердилося це, поки не повідомляють.
  • Напередодні Нацбанк відхилив кандидатури п'яти з дев'яти членів наглядової ради Ощадбанку. Члени наглядової ради відповіли на рішення НБУ.
  • Кабмін затвердив наглядові ради Ощадбанку, Приватбанку та Укрексімбанку 22 травня 2019 року, за винятком членів за квотою президента.
  • У липні членом наглядової ради Укрексімбанку за квотою президента стала Вікторія Страхова.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися