Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 серпня 2019, 13:18

Обсяг криптовалютных кредитів зріс до 4,7 мільярда доларів

За 18 місяців в секторі криптовалютного кредитування було видано кредитів на загальну суму 4,7 млрд дол. Про це пише delo.ua з посиланням на ForkLog.

За 18 місяців в секторі криптовалютного кредитування було видано кредитів на загальну суму 4,7 млрд дол.
Фото: cryptocartel.club

Водночас, як відзначає видання, середня процентна ставка залишається досить низькою — на рівні 1,83%. Таким чином, річні доходи кредиторів становили близько 86 млн дол.

Протягом досліджуваного періоду було видано близько 244 тисяч позик, більша частина яких припадає на Genesis і Celsius (65%). При цьому в дослідницькій компанії Graychain наголосили, що майже 100% кредитів на поточний момент припускають заставу активу Однак це, на думку експертів, незабаром зміниться, а позики видаватимуть під перспективу прибутковості.

Читайте також: Китай готується випустити власну криптовалюту — ЗМІ

Одночасно з цим, кількість позик зростає швидше, ніж їх сукупна вартість і кількість адрес: це говорить на користь того, що кредитами почали користуватися роздрібні інвестори.

У Graychain вивчили дані BlockFi, Celsius, Compound, Cred, Dharma, dYdX, EthLend, Genesis, Maker, Nexo, nüo, SALT і Unchained Capital.

Отримайте +$25 на торговий рахунок Weltrade

Криптовалютный банк Galaxy Digital при цьому вирішив інвестувати в ще один подібний сервіс DrawBridge Lending, обіцяє клієнтам кредити без маржин-колл по заставах.

Зазначається, що сектор пережив бум і в Китаї. Так, всього за п'ять місяців (осінь/зима 2018 року — початок 2019 року) китайські криптовалютні фонди видали кредитів на 60 млн дол. під заставне забезпечення в біткоїнах, Ethereum, EOS, Litecoin і Tether USD (USDT), однак за ставкою 7%.

Коментарі - 2

+
+30
bonv
bonv
18 серпня 2019, 13:36
#
Відсоток і переспектива росту приваблюють..
+
0
Італій .
Італій .
19 серпня 2019, 8:17
#
> Примечательно, что сектор пережил бум и в Китае. Так, всего за пять месяцев (осень/зима 2018 года — начало 2019 года) китайские криптовалютные фонды выдали кредитов на $60 млн под залоговое обеспечение в биткоине, Ethereum, EOS, Litecoin и Tether USD (USDT), однако по ставке в 7%.

Я правильно понимаю что речь не о криптовалютных кредитах, а кредитах в фиате выданных под залог криптовалюты?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися