Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 серпня 2019, 8:47

США можуть вийти зі СОТ — Трамп

Президент США Дональд Трамп заявив, що Штати можуть вийти зі складу Світової організації торгівлі. Про це повідомляє DW.

Президент США Дональд Трамп заявив, що Штати можуть вийти зі складу Світової організації торгівлі.
Фото: ukrinform.ua

«Відповідну заяву американський лідер зробив у вівторок, 13 серпня, виступаючи перед робітниками нафтохімічного комплексу британсько-голландського концерну Shell в місті Монака (штат Пенсильванія)»,- йдеться в повідомленні.

«Ми вийдемо, якщо будемо змушені… Ми знаємо, що вони роками обманювали нас, і більше таке не повториться», — цитує агентство американського лідера.

Читайте також: США відклали введення мит на низку китайських товарів

Наголошується, що раніше Трамп неодноразово критикував СОТ, зокрема, через те, що Китай у цій організації має статус країни, яка розвивається.

Це дозволяє другій за розміром економіці світу отримувати субсидії для розвитку сільського господарства і встановлювати вищі бар'єри для імпорту продукції.

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
14 серпня 2019, 11:01
#
Китайці завжди були хитрими і у бізнесі, і політиці.. Але США теж!:)))
+
0
irakez
irakez
14 серпня 2019, 11:58
#
В составе ВТО все развивающиеся страны получают субсидии для развития сельского хозяйства? И Украина тоже? От кого?
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
14 серпня 2019, 13:07
#
Це означає, що країна, яка розвивається може надавати своїм фермерам дотації, щоб понизити собівартість продукції тим самим повисити експорт. Якщо Україна не дотує, то це не проблема СОТ.
+
0
irakez
irakez
14 серпня 2019, 16:52
#
Тогда статью нужно исправить. Не «получать субсидии для развития сельского хозяйства», а «предоставлять дотации своим с/х производителям».

Хотя в таком случае опять возникают вопросы. В большинстве развитых стран Европы сельское хозяйство полностью дотационное, при этом они точно являются членами ВТО и точно не являются развивающимися странами. То есть, ВТО никак не ограничивает в этом ни развитые, ни развивающиеся страны. Так в чем тогда привилегии для Китая, связанные с его статусом развивающейся страны и субсидированием сельского хозяйства? Тема не раскрыта.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися