Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 серпня 2019, 14:30

Обсяги імпорту російського вугілля до України впали на 85% через санкції

Після запровадження російським урядом торговельних обмежень на постачання вугілля до України, обсяги імпорту скоротилися на 85,3% за місяць. Про це повідомляє російський «Комерсантъ», посилаючись на дані російської статистики, передає Громадське.

Після запровадження російським урядом торговельних обмежень на постачання вугілля до України, обсяги імпорту скоротилися на 85,3% за місяць.
Фото: antikor.com.ua

Що відомо

У виданні зазначають, що протягом всього 2019 року російські імпортери нарощували обсяги постачання вугілля до України, однак у червні цей тренд різко «обвалився».

Відповідно до торговельних санкцій Росії, для того, щоб й надалі продовжувати постачати вугілля до України, російським виробникам необхідно отримати «спеціальний дозвіл», який видається терміном на 1 місяць. При цьому раніше у російському уряді повідомляли, що видали таких дозволів на більший обсяг вугілля, ніж його звичайні поставки.

Частину російського вугілля до України продовжують постачати й надалі через територію Білорусі, уникаючи таким чином необхідності отримання спецдозволів. Про це свідчить нарощення обсягів постачання вугілля з Білорусі до України.

Читайте також: З 1 серпня набрали чинності спецмита на більшість російських товарів

Нагадаємо, що 18 квітня голова російського уряду заявив, що Росія заборонить постачання нафти, нафтопродуктів, вугілля та деяких інших товарів до України. Згодом стало відомо, що постачання повністю не припиниться, а буде здійснюватися в межах виданих російським урядом дозволів.

Відповідні заходи російський уряд вжив у відповідь на нещодавнє розширення Україною переліку заборонених російських товарів.

Коментарі - 7

+
0
bonv
bonv
5 серпня 2019, 14:31
#
Ордловського вугілля..
+
+32
Barreto
Barreto
5 серпня 2019, 14:43
#
Ну так, покупать напрямую с Донбасса мы не можем, потому что торговая блокада. Покупать собственный уголь через прокладку в РФ и теперь в Беларуси очевидно дешевле.
+
+13
Barreto
Barreto
5 серпня 2019, 14:45
#
По данным Белстата, в 2018 году экспорт каменного угля на Украину увеличился в 946 раз, до 588,5 тыс. тонн, импорт из России вырос вдвое.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
5 серпня 2019, 15:36
#
Теперь Лукашенко нам с РФ будет уголь возить, вот и все.
+
0
squeez
squeez
5 серпня 2019, 21:54
#
А что Ахметовские шахты уже не справляются, то Шахтерам ЗП не платят, то забрать у них уголь на ЗП не могут с той же Львосвкой обл...
+
0
Andrey M
Andrey M
6 серпня 2019, 16:00
#
Падіння імпорту вугілля з Мордора також пов«язано з зупинкою дії злодійської схеми Порошенко-Ахметова »Ротердам+".
Навіщо тепер везти дешеве вугілля з ОРДЛО транзитом через росію, якщо його вже не можна продавати по корупційній ціні «Ротердам+»?
+
0
squeez
squeez
6 серпня 2019, 16:20
#
Ахметов что-то придумает  же еще, он у нас дядька умный, не зря же 200 машин скорых в регионы! нужно же в 10-ти кратном размере компенсировать, или даже в 100кратном
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися