Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 серпня 2019, 16:40

З 1 серпня набрали чинності спецмита на більшість російських товарів

Уряд з 1 серпня ввів у дію спеціальні мита на товари з Росії, які будуть стягуватися незалежно від інших зборів. Про це повідомляє DW.

Уряд з 1 серпня ввів у дію спеціальні мита на товари з Росії, які будуть стягуватися незалежно від інших зборів.
Фото: 24tv.ua

Що це значить

Згідно з повідомленням МЕРТ введені мита майже на всі російські товари. Винятком повинні стати лише товари чутливого імпорту, такі як вугілля, кокс, бензин, скраплений газ та фармацевтична продукція.

Проте в липні уряд своїм рішенням додатково ввів спеціальні мита на дизельне паливо, що постачається трубопровідним транспортом, а також на ряд видів скрапленого газу. Ці збори стягуються відсьогодні, з 1 серпня, і будуть підвищені з 1 жовтня.

Читайте також: Мита на нафтопродукти з РФ посилять монополію групи Приват (аналіз)

Зокрема, спецмито на скраплений газ з серпня складе 3,75 відсотка і зросте до 4 відсотків з жовтня. Додаткові збори на ДП встановлені на рівні 1,75 відсотка з 1 серпня і 3 відсотки — з жовтня.

За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва, сплачені суми спецмита будуть направляти до спецфонду держбюджету та використовувати для фінансування заходів імпортозаміщення.

Читайте також: Платіжний баланс в червні зведений з дефіцитом 1,2 мільярда доларів

Планується, що додаткові надходження від сплати цих спецмит у другому півріччі 2019 року складуть близько 3,7 мільярда гривень.

Аналітики вважають, що введення Україною спеціальних мит на дизельне паливо та зріджений газ з Росії не вплине на кінцевих споживачів на АЗС.

Кінцева ціна здебільшого залежатиме від валютних коливань, а оскільки ситуація на валютному ринку України демонструє позитивну динаміку, то споживачам не варто очікувати підвищення цін.

Коментарі - 6

+
0
bonv
bonv
1 серпня 2019, 16:46
#
І чому імпорт з росії перевищує експорт з України?
+
0
squeez
squeez
1 серпня 2019, 21:07
#
Т.к у них газа дофигища, они очень хорошие делают минеральные удобрения, которые у нас запретили для ввоза, страдают все СХ производители теперь, везут болгарскую, не пойми какую, Белорусскую - и это в лучшем случае, даже с Марокко тянут сюда , Казахскую - которая качества вобще полный шлак, на момент - Сумской завод делают ужасную минералку, которая не разлогается за год в земле, при чем и формуляция даже не та которая нужна, кто выигрывает ? вот в чем вопрос, а то что мы мало продаем туда, нужно значит «договариватся» что-то мы им что-то они нам, хотя этот вопрос можно и в другом ключе поставить - торговля с терористом, но есть же ерчень товаров на который без налогов. Но ухудшения урожая скажется на общем ВВП, уж так точно
+
0
sankas01
sankas01
1 серпня 2019, 22:40
#
Назло маме уши отморожу...
как с донецким углём, покупать не перестали, добавился российский посредник....
+
+1
Mit Mitke
Mit Mitke
1 серпня 2019, 20:56
#
«Потребителям не стоит ожидать повышения цен»… Где-то я уже это слышал :) Это обещали уже неоднократно, но по факту выросла и продолжает расти цена на всё и вся. Так что пусть эти сказки про «всё будет ок» — оставят для недалёких.
+
0
squeez
squeez
1 серпня 2019, 21:03
#
Плюсую !
+
0
sankas01
sankas01
1 серпня 2019, 22:41
#
Аналитики считают, что введение Украиной специальных пошлин на дизельное топливо и сжиженный газ из России не повлияет на конечных потребителей на АЗС

АНАЛитики эти наверное разницу в цене из своего кармана покроют....
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися