Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 липня 2019, 14:11

G7: Криптовалюта Libra може загрожувати світовій економіці

Міністри фінансів G7 заявили, що такі криптовалюти, як Libra Facebook, можуть дестабілізувати глобальну економіку і використовуватися для відмивання грошей або навіть для фінансування тероризму. Про це пише zn.ua з посиланням на Financial Times.

Міністри фінансів G7 заявили, що такі криптовалюти, як Libra Facebook, можуть дестабілізувати глобальну економіку і використовуватися для відмивання грошей або навіть для фінансування тероризму.
Фото: hvylya.net

До таких висновків прийшла робоча група під керівництвом члена правління Європейського центрального банку Бенуа Керея.

Міністри G7 стурбовані планами компанії Facebook випустити криптовалюту Libra і заявили про необхідність жорсткого контролю за такими валютами.

Читайте також: Libra: чому у криптовалюти від Facebook немає майбутнього

Міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер нагадав, що у Facebook сотні мільйонів клієнтів, тому контролювати випуск і використання нової валюти Libra буде вкрай складно.

«Суверенітет націй може бути ослаблений або поставлений під загрозу цими новими валютами», — заявив Ле Мер.

У доповіді за підсумками зустрічі також йдеться про серйозні ризики, пов'язані з пріоритетами державної політики, включаючи боротьбу з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, а також захист споживачів, персональних даних, чесної конкуренції та дотримання податкового законодавства.

«Розробникам Libra потрібно провести значну роботу, перш ніж вони зможуть отримати схвалення з боку відповідних державних органів», — наголошується в доповіді.

Представники G7 також висловили побоювання, що великі технологічні або фінансові компанії можуть використовувати широку клієнтську базу Facebook для «швидкого досягнення своїх цілей».

При цьому робоча група визнала, що стейблкоіни можуть знизити вартість грошових переказів, допомагаючи бідним людям.

Раніше в Конгресі США просили Facebook відкласти запуск криптовалюти.

У відповідь на це керівництво соцмережі пообіцяло не запускати Libra, поки компанія не отримає всі необхідні дозволи від державних регуляторів.

Також раніше президент США Дональд Трамп заявив, що компанії, які розробляють криптовалюти, повинні отримати ліцензії на банківську діяльність і підкорятися відповідним правилам.

Коментарі - 4

+
+15
bonv
bonv
20 липня 2019, 14:13
#
Не можуть заборонити - хочуть очолити:)
+
0
Kanarej
Kanarej
20 липня 2019, 15:29
#
Забеспокоились :)
+
0
cccccccccc1
cccccccccc1
20 липня 2019, 15:54
#
Сначала они тебя не замечают, потом смеются над тобой, затем борются с тобой. А потом ты побеждаешь. Махатма Ганди
+
0
squeez
squeez
21 липня 2019, 9:17
#
Любая крипта опасна для государства, но лучше не сопротивляться новинкам а идти к ним на встречу, сопротивление ни к чему хорошему не приведет
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися