Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 липня 2019, 11:26

Глава JP Morgan не бачить ніякої загрози у криптовалюті Libra

Вихід криптовалюти Libra не представляє ніякої загрози для традиційного ринку. Про це заявив генеральний директор інвестбанку JP Morgan Джеймі Даймон, пише Криптовалюта.tech.

Вихід криптовалюти Libra не представляє ніякої загрози для традиційного ринку.
Фото: cryptocurrency.tech

Фінансист заявив, що блокчейн-технології розвиваються протягом останніх семи років, але вони досі не викликали ніяких фундаментальних змін на ринку.

Пройдуть три роки, і ми навіть не згадаємо про бурхливі дискусії, що супроводжували запуск монети, розробкою якої зараз займаються фахівці компанії Facebook.

«Я б не став витрачати на це (обговорення виходу токена) надто багато часу», — зазначив Даймон.

Читайте також: Libra: чому у криптовалюти від Facebook немає майбутнього

Що ж стосується регулювання відносин між власниками нової криптовалюти, то глава JP Morgan закликав держави якомога швидше впровадити відповідну нормативно-правову базу, яка зробить операції з токенами прозорими та забезпечить рівні правила гри для всіх учасників ринку.

Регулювання допоможе мінімізувати ризики фінансування тероризму і відмивання грошей через цифрові валюти, резюмував банкір.

Даймон відомий своїми частими і негативними висловлюваннями про біткоін. Він неодноразово заявляв, що найбільша криптовалюта не володіє ніяким потенціалом, і ми незабаром побачимо її крах.

Однак біткоін продовжує утримувати позиції на ринку і напередодні відновив зростання після невеликого корекційного зниження на початку тижня.

Читайте також: Тема криптовалюти Libra стане головною на зустрічі G7

Раніше в Конгресі США просили Facebook відкласти запуск криптовалюти.

У відповідь на це керівництво соцмережі пообіцяло не запускати Libra, поки компанія не отримає всі необхідні дозволи від державних регуляторів.

Також раніше президент США Дональд Трамп заявив, що компанії, які розробляють криптовалюти, повинні отримати ліцензії на банківську діяльність і підкорятися відповідним правилам.

Коментарі - 1

+
0
ototo
ototo
18 липня 2019, 11:34
#
Сначала они тебя не замечают, потом смеются над тобой, затем борются с тобой. А потом ты побеждаешь. (Махатма Ганди)

Сейчас крипта на третьей фазе — борьбы с ней
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися