Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 липня 2019, 15:12

Тема криптовалюти Libra стане головною на зустрічі G7

Сьогодні під Парижем відбудеться зустріч міністрів фінансів G7, які на прохання французького колеги Брюно Ле Мера попередньо вивчили ініціативу компанії Facebook та її партнерів. Імовірно, саме це стане головною темою обговорення чиновників, пише Ліга.Tech з посиланням на Reuters.

Сьогодні під Парижем відбудеться зустріч міністрів фінансів G7, які на прохання французького колеги Брюно Ле Мера попередньо вивчили ініціативу компанії Facebook та її партнерів.
Фото: time.com

Дискусії навколо Libra

Міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц заявив, що регулятори повинні зробити все необхідне, щоб цифрові валюти на зразок Libra не загрожували фінансовій стабільності і правам споживачів.

Він наголосив, що емісію грошей не можуть здійснювати приватні компанії, оскільки ця функція є ключовою для суверенності держави.

«Євро є єдиним законним платіжним засобом в єврозоні», — резюмував Шольц.

Читайте також: Libra: чому у криптовалюти від Facebook немає майбутнього

Напередодні цієї зустрічі в Японії створили робочу групу, головним завданням якої є вивчення наслідків запуску Libra для монетарної політики країни. До її складу увійшли центробанк, міністерство фінансів і Агентство фінансових послуг (FSA).

Раніше в Конгресі США просили Facebook відкласти запуск криптовалюти.

У відповідь на це керівництво соцмережі пообіцяло не запускати Libra, поки компанія не отримає всі необхідні дозволи від державних регуляторів.

Також раніше президент США Дональд Трамп заявив, що компанії, які розробляють криптовалюти, повинні отримати ліцензії на банківську діяльність і підкорятися відповідним правилам.

Коментарі - 6

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
17 липня 2019, 15:51
#
Почему именно запуск криптовалюты от Фейсбука так сильно напряг весь мир? 

А если Apple пойдет тем же путем или Амазон?
+
0
Влад Котенко
Влад Котенко
17 липня 2019, 16:00
#
Потому, что это будет не пирамида типа биткоина и прочего хлама, а вполне себе привязанная к доллару виртуальная валюта. Почитайте о либре и поймете, что у нее ничего общего с другими криптами кроме блокчейна
+
+15
Григорий П
Григорий П
17 липня 2019, 17:13
#
Биткоин-это общественная сеть, в отличии от либры, - децентрализован и анонимен. Он саморегулируется. А эмиссия либры будет в раках узкого круга людей, централизована и не анонимна. Колько захотят - столько и выпустят в обращение, захотят - обвалят курс, захотят - подымут. Зачем что-то производить - если можно с курсом играть.
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
17 липня 2019, 18:45
#
Владе,це тілько частина,ТаНеголовне!!
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
17 липня 2019, 18:47
#
Читай нижче,Дзена..
+
+35
qZen
qZen
17 липня 2019, 16:44
#
Потому что от абсолютной власти корпорации тделяют только создание собственных денег. 
Как только Фейсбук или Амазон запустят свои валютные сурогаты, так сразу они и перестанут продавать товары за другие валюты. 
 Вынудят вас перейти на их способ опаты. Не силой или прямым отказом а акциями и доп скидками при оплате. 
И всё. 
Нашему миру, который мы помним пришел конец. 
Добро пожаловать в Киберпанк.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися