Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 липня 2019, 12:09

У Мінрегіоні розповіли деталі законопроекту про недобудови

Мінрегіон оприлюднив законопроект щодо недостроїв і направив його в центральні органи влади на погодження. Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав заступник міністра Лев Парцхаладзе.

Мінрегіон оприлюднив законопроект щодо недостроїв і направив його в центральні органи влади на погодження.
Фото: mind.ua

Як зазначив Парцхаладзе, в законопроекті про недобудови пропонується фактично за принципом банкрутства очищати ці підприємства і все майно, що залишилось, передавати місцевим органам влади.

 Об'єкти нерухомості для вигідних інвестицій. Порівняти

«Але при цьому захищаються інтереси тільки вкладників — людей, які вклали гроші в квартири. І всі обтяження, які є, не будуть заборгованістю», — додав він.

Парцхаладзе нагадав, що в Києві зараз пішла чергова хвиля недобудов.

Читайте також: Схема для довгобудів: як в Україні будуть рятувати проблемні об'єкти і хто на цьому може заробити

«Місто — землекористувач цих територій. Зрозуміло, що це господарська діяльність двох суб'єктів. Але я вважаю, що все одно місцева влада повинна взяти на себе відповідальність», — сказав він.

 Рейтинг київських забудовників від «Мінфіну»

Заступник міністра зазначив, що проблема деяких проектів в тому, що десь хтось із забудовників почав будувати, після чого почалася криза, а він вкладені кошти витратив на інший проект.

«Потім забудовник розуміє, що не може добудувати, нічого не робить, договір оренди закінчується, дозвіл на будівництво закінчується, нарощуються борги, і він взагалі пропадає. І майбутні мешканці взагалі не знають, як підійти до цього майна і як фізично отримати цей об'єкт. У даній ситуації, на мій погляд, місцева влада повинна брати ініціативу в свої руки і захистити їх інтереси, бо це жителі та майбутні мешканці їхні міста. Іншого варіанту немає, тому що місто володіє цим майном», — розповів Парцхаладзе

Отримати персональні пропозиції від забудовника

Коментарі - 1

+
0
Консультант  з Нерухомості
Консультант з Нерухомості
19 липня 2019, 11:40
#
Акції від забудовників: http://bit.ly/18july2019
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися