Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 липня 2019, 11:50

Золото дешевшає на тлі статистики економіки США

Золото дешевшає вранці 17 липня, відіграючи сильну макроекономічну статистику зі США, передає Stockworld, посилаючись на дані нью-йоркської біржі Comex.

Золото дешевшає вранці 17 липня, відіграючи сильну макроекономічну статистику зі США, передає Stockworld, посилаючись на дані нью-йоркської біржі Comex.
Фото: E-news.su

Ціна серпневого ф'ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex знизилася на 3,95 долара, або на 0,28% — до 1407,25 долара за тройську унцію. Ціна вересневого ф'ючерсу на срібло зростала на 0,03% — до 15,682 долара за унцію.

Із чим це пов'язано

Опублікована у вівторок статистика зі США перевершила прогнози. У червні обсяг роздрібних продажів в країні зріс на 0,4% до травня, хоча очікувалося зростання лише на 0,1%.

Це зміцнило впевненість аналітиків у тому, що Федеральна резервна система США знизить ставку тільки на 25 базисних пунктів з поточного рівня 2,25-2,5%, що, своєю чергою, сприяло зростанню курсу долара, пише агентство «Прайм».

У середу вранці американська валюта перейшла до корекційного зниження. «Вчора у нас були хороші дані зі США, через які золото знизилося в ціні. Але ми все ще чекаємо, що ФРС знизить ставку», — прокоментував агентству Рейтер керуючий директор GoldSilver Central Брайан Лен.

Читайте також: США і Китай відновили торгові переговори

При цьому обмежує зниження котирувань золота невизначеність у торгових відносинах США та Китаю.

«США і Китай поки не дуже близькі до якихось рішень, і багато центробанків продовжують купувати золото, особливо Китай», — зазначив експерт. Президент США Дональд Трамп 16 липня заявив, що до торговельної угоди з Китаєм ще потрібно пройти «довгий шлях». При цьому він не виключив введення чергових мит на китайські товари обсягом імпорту в 325 мільярдів доларів.

Раніше «Мінфін» писав, що Апеляційний суд Амстердама (Нідерланди) відклав на 2020 рік винесення рішення по апеляції музеїв анексованого Росією Криму на рішення про повернення Україні колекції «скіфського золота».

Коментарі - 2

+
0
bonv
bonv
17 липня 2019, 11:57
#
Так і до 666 не далеко:)))
+
0
AnnaGerman
AnnaGerman
17 липня 2019, 12:11
#
Золото всегда дорожает когда Виктор Федорович затевает евроремонт .
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися