Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 липня 2019, 11:48

США і Китай відновили торгові переговори

Влада США і КНР знову приступила до переговорів з метою врегулювання торговельних суперечок між країнами. Про це повідомляє американський телеканал CNBC, передає Економічна правда.

Влада США і КНР знову приступила до переговорів з метою врегулювання торговельних суперечок між країнами.
Фото: kapital.kz

Що відомо

Повідомляється, що 9 липня в телефонних переговорах з американської сторони брали участь голова Мінфіну США Стівен Мнучин і торговельний представник США Роберт Лайтхайзер, а з китайської — віцепрем'єр Держради КНР Лю Хе і міністр комерції КНР Чжун Шань.

За словами представника адміністрації США, метою консультацій було «продовжити переговори, спрямовані на врегулювання надзвичайних торговельних розбіжностей» між США і Китаєм.

Читайте також: Чи вплине на Україну торгова війна США і Китаю — економіст ЄБРР

Він зазначив, що переговори поновляться в слушний час.

Нагадаємо, перед початком травневого раунду торгових переговорів між США і КНР, що закінчилися невдачею, президент США Дональд Трамп підняв мита а імпортовані китайські товари загальною вартістю 200 млрд дол з 10% до 25%.

Крім того, Трамп дав вказівку про підготовку до введення мит ще на 300 млрд дол, тобто на всю частину китайського експорту в США.

Проте в кінці червня, після саміту G20 і зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном, Трамп заявив, що оптимістично налаштований у тому, що стосується подальших переговорів з Китаєм щодо торговельної угоди.

Президент США підтвердив, що до укладення угоди не збирається скасовувати вже введені відносно Китаю мита, але і нових вводити не буде.

Разом з тим, раніше повідомлялося, що апарат представника США на торгових переговорах пропонує встановити мита на товари з Євросоюзу на суму приблизно 4 мільярди доларів.

Коментарі - 2

+
+24
bonv
bonv
10 липня 2019, 11:50
#
Китай думає про себе що хитрий...
+
0
zzzachary
zzzachary
10 липня 2019, 12:56
#
Китай это коммунистическое зло которое набирает силу, и всему миру стоит опасаться так как они скоро начнут экспортировать эту идеологию и захватывать земли и даже страны силой, а Россия им в этом помогла и открыла дорогу аннексией Крыма и войной в Украине!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися