Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2019, 15:42

Прокуратура розслідує схеми переведення в готівку в Авалі й Укрсоцбанку

Київська місцева прокуратура проводить розслідування щодо працівників Укрсоцбанку та Райффайзен Банку Аваль у зв'язку з переведенням у готівку на загальну суму понад 126,7 млн грн. Про це пише Finbalance з посиланням на рішення Печерського райсуду Києва.

Київська місцева прокуратура №6 проводить розслідування щодо працівників Укрсоцбанку та Райффайзен Банку Аваль у зв'язку з переведенням у готівку на загальну суму понад 126,7 млн грн.
Фото: Уніан

Що відомо

Прокурори вважають, що невстановлені працівники Райффайзен Банку Аваль та Укрсоцбанку, який восени 2019 року планує завершити злиття з Альфа-Банком, допомогли 18 компаніям (ТОВ) перевести гроші між банками на рахунки 49 подкронтрольных фізосіб з призначенням платежу «поповнення рахунку» на загальну суму понад 126,7 млн грн.

Одразу після зарахування ці гроші були переведені з поточних рахунків фізичних осіб на їхні карткові рахунки, а потім в період з 26 грудня 2016-го до 21 квітня 2017-го їх зняли готівкою.

Читайте також: Юридичне злиття Альфа-Банку та Укрсоцбанку відбудеться восени

Ідеться про такі компанії: ФОСТИС, Немон, Спредл, Фіналіст, Аваліс плюс, Алвідас, Дисконт, Еверклаз, Інтерція, Монтилайн, Морган Сеїт, Ольмекс, Позитрон+, Прайдекс пром, Сіріус ленд, Фітек, Фрейя ЛТД, Хайвад груп.

«Згадані клієнти обслуговувалися в банку в 2016-2017 роках. Банк самостійно виявив операції цих клієнтів, які мали ознаки сумнівності. За результатами аналізу подій в 2017 році, було припинено ділові стосунки з клієнтами та вжиті відповідні заходи для недопущення таких ситуацій у майбутньому», — прокоментувала ситуацію прес-служба Райффайзен Банку Аваль.

Хід розслідування

Згідно з судовими матеріалами розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу — зловживання повноваженнями службовою особою.

Повідомляється, що суд задовольнив клопотання прокуратури і надав їй доступ до документів Нацбанку, що стосуються планових перевірок Укрсоцбанку з питань дотримання ним вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Також суд надав доступ прокурорам до документів, які їх цікавлять у межах розслідування, за рахунками у Райффайзен Банку Аваль і Укрсоцбанку.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
16 липня 2019, 15:56
#
«неустановленные сотрудники Райффайзен Банка Аваль и Укрсоцбанка, который осенью 2019 года планирует завершить слияние с Альфа-Банком» - прям детектив..... не установленные сотрудники и так запутано рассказано...

Опять Фин.мон банков попал.
+
0
corsww
corsww
17 липня 2019, 9:09
#
Неустановленный сотрудники. Я знаю кто это. Это ночной сторож и уборщица. Мне сразу их лица не понравились. Наглые такие и вороватые. Пока члены правления и другие крепко спали в объятиях своих жен и любовниц, эти двое подписывали за них документы. А утром колдовскими мешками заставляли этих же членов(точнее слова и не подобрать) забыть про эти документы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися