Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 липня 2019, 13:30

Юридичне злиття Альфа-Банку та Укрсоцбанку відбудеться восени

Юридичне злиття Альфа-Банку та Укрсоцбанку очікується восени поточного року. Про це повідомив генеральний менеджер ради банківської групи Альфа-Банку, голова правління Укрсоцбанку Іван Світек, передаєІнтерфакс-Україна.

Юридичне злиття Альфа-Банку та Укрсоцбанку очікується восени поточного року.
Фото: stockworld.com.ua

Що відомо

Переведення бізнесу Укрсоцбанку (УСБ) в Альфа-Банк (обидва – Київ) фактично вже завершився: на балансі УСБ залишилося близько 6% клієнтів від їх кількості станом на початок 2017 року.

«Об'єднання фактично вже завершилося, оскільки ми весь час не фокусувалися на юридичному злитті, а на переведенні активного бізнесу Укрсоцбанку на платформу Альфа-Банку Україна, – сказав Світек.

Він уточнив, що із цих 6% клієнтів активних всього 11 тисяч.

Голова банківської групи нагадав, що за 2018 рік з УСБ було переведено 80% клієнтів і 90% залишків, а складніше питання єдиної IT-системи було завершено кілька тижнів тому.

Читайте також: Альфа-Банк Україна включено до переліку системно важливих банків

»Наразі по Укрсоцбанку ми мігрували на Альфу більше 8 мільйонів рахунків – і відкритих і закритих, згорнули майже 90% всіх IT-систем і серверів, у тому числі відключили від системи всі мобільні програми та інтернет-банкінг. Ми також вже закрили всі відділення Укрсоцбанку і перевели майже всіх його працівників в Альфа-Банк, залишилася тільки інкасація та одне відділення Укрсоцбанку", – описав поточну ситуацію голова банківської групи.

Він зазначив, що міграція до 90% клієнтів – це дуже високий показник для об'єднання банків.

За його словами, найбільший портфель, який залишився на майданчику УСБ – це портфель поганих кредитів, однак боржникам банку не варто сподіватися на послаблення після його приєднання до Альфа-Банку.

Читайте також: Нацбанк зобов'яже банки розчистити баланси від NPL

«Тому юридичне злиття де-факто вже не позначиться ні на клієнтах, ні на кредиторах Укрсоцбанку», – наголосив Світек.

Він повідомив, що питання юридичного злиття ще залишається відкритим і буде обговорюватися на засіданні наглядової ради найближчим тижнями. Голова групи спрогнозував, що юридично злиття відбудеться цієї осені.

Під яким брендом об'єднаються банки

Відповідаючи на питання про бренд об'єднаного банку, Світек зазначив, що остаточного рішення щодо цього ще немає.

Оформити депозит в Альфа-Банку з бонусом від Мінфіну +0,8%

«… було б досить легко прийняти рішення, якщо б бренд Альфа-Банку втратив свою цінність і силу, але це точно не так. Зараз нас до ребрендингу фактично підштовхує тільки прийдешнє юридичне злиття. Тому ми знову і знову зважуємо цей крок», – сказав Світек.

Він додав, що ребрендинг – дуже серйозна процедура і найсильніший стрес для компанії, тому завдання – прийняти правильне рішення.

Довідка

Як повідомлялося, в кінці жовтня 2016 року була завершена операція з передачі 99,9% акцій від Укрсоцбанк UniCredit Group на користь ABH Holdings S. A. (АВНН), основним активом якого в Україні є Альфа-Банк, в обмін на міноритарну частку власності в ABHH у розмірі 9,9%. Відтоді група ABH проводить консолідацію активів в Україні, що має привести до створення на базі Альфа-Банку найбільшого в країні приватного банку.

Згідно з даними Нацбанку України на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів Альфа-Банк займав 6-е місце (69,614 млрд грн), Укрсоцбанк – 12-е місце (37,832 млрд грн) серед 77 діючих фінустанов.

Коментарі - 4

+
+9
AleksandrBank
AleksandrBank
8 липня 2019, 15:01
#
Пошел 2 или 3-й год, когда откладывают. Должно было завершиться в 2018.
+
+24
Qwerty1999
Qwerty1999
8 липня 2019, 15:08
#
«за 2018 год из УСБ было переведено 80% клиентов и 90% остатков»

И возникает закономерный вопрос - неужели в НБУ ничего не знали о юридическом слиянии Альфа-банка и Укрсоцбанка, что в 2019 году включили Укрсоцбанк в список системно важных банков.

Или им не доступна статистика об 11 тысячах клиентов активных клиентов Укрсоцбанка и переводе всех активов и клиентских средств, как с текущих так и с депозитных счетов, в Альфа-банк.
+
0
0525ch
0525ch
8 липня 2019, 15:47
#
Всё время платил долларовый кредит на кредитный счёт Укрсоцбанка в кассах ЭТОГО БАНКА с выдачей соответствующих квитанций в г. Харькове. Кредит выдан Укрсоцбанком. Все кассы Укрсоцбанка в Харькове уже закрыли. Де-юре Укрсоцбанк, как юрлицо, не ликвидирован.  В последний раз был вынужден оплачивать через кассу Альфа-банка, открыв там дол.счёт, на который, по квитанции от Альфа-банка, были зачислены деньги. Но а далее неизвестно были ли перечислены средства на кредитный счёт Укрсоцбанка, не дают никаких ПИСЬМЕННЫХ доказательств. В каком-то платёжном поручении указан только транзитный счёт, кредитный счёт Укрсоцбанка отсутствует. Подскажите и что делать в такой ситуации ?
+
0
Moderator
Moderator
8 липня 2019, 16:14
#
Задать вопрос сотруднику Альфа-Банка можно тут https://minfin.com.ua/company/alfa-bank/hotline/.
Или можете оставить отзыв о банке: https://minfin.com.ua/company/alfa-bank/review/ с заполнением заявки с контактными данными.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися