Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 липня 2019, 11:01

США можуть ввести мита на товари з ЄС

Апарат представника США на торгових переговорах пропонує встановити мита на товари з Євросоюзу на суму приблизно 4 мільярди доларів, передає Уніан.

Апарат представника США на торгових переговорах пропонує встановити мита на товари з Євросоюзу на суму приблизно 4 мільярди доларів, передає Уніан.
Фото: ukragroconsult.com

Що відомо

Це може бути зроблено у відповідь на субсидування Євросоюзом своєї авіапромисловості. В додатку до відповідної заяви наводяться майже 90 найменувань товарів.

Це продукція металургійної галузі, деякі види добрив, низка різновидів сирів, продуктів зі свинини, макаронні вироби і міцні спиртні напої", — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна розширює ембарго на товари з Росії

Повідомляється, що в квітні відомство вже пропонувало ввести мита на товари з ЄС на 21 мільярд доларів. Новий перелік є доповненням до початкового списку. Як сказано в документі, «мита можуть бути введені з метою захистити права США у спорі у межах Всесвітньої торгової організації (СОТ) з Євросоюзом та окремими його членами щодо субсидування ЄС [виробництва] великих літаків цивільної авіації».

Ідеться про те, що Апеляційний орган СОТ в минулому році підтвердив прийняте в 2016 році рішення панелі арбітрів про те, що Європейський союз і чотири його держави-члена — Франція, Німеччина, Іспанія і Великобританія — незаконно субсидували авіабудівної корпорації Airbus. Цей спір в СОТ між США та ЄС точиться з 2004 року.

Відомство готове в найближчі місяці провести консультації з представниками бізнесу та громадськості щодо внесення змін до списку.

Коментарі - 6

+
+30
bonv
bonv
2 липня 2019, 11:26
#
США показує і Китаю і Європі хто в домі господар..
+
0
NaviOkmes
NaviOkmes
2 липня 2019, 12:44
#
Они просто защищают свой рынок труда - не более.
Абсолютно правильное решение, которое дает им возможность для маневров. А также для игры на политической арене.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
2 липня 2019, 13:09
#
РФ пытается Украине показать, кто в доме хозяин. Но пока провал, только войной и террором берут. А газ, нефть, товары и блокада по своей территории провалилась.
+
+15
bonv
bonv
2 липня 2019, 13:29
#
Не вийшло росії  осадою Україну взяти то тепер пробують зсередини повернути в орбіту росії..
+
0
Oligarh
Oligarh
2 липня 2019, 13:33
#
Вы уж определитесь
а то когда торговые войны были еще и при яныке, все возмущались «как так» «союзное государство»
а когда этим занимается сша так видите ли «рыночные механизмы» «защита рынка»
в что слепые?
они забанили Хуавей под предлогом шпионажа, когда сами при Обаме прослушивали телефоны глав Евросоюза и саму Меркель
так что когда в след раз напишите ахинею предлагаю обратится к истории...

«защищают» видите ли они себя... когда сша что либо нужно они давят сильнее чем россиия и берут свою когда хотят... Авганистан, Ливия, Египет, Ирак не дадут соврать
+
0
squeez
squeez
2 липня 2019, 15:32
#
США самодостаточные и конкурентные товары делает, в отличии от РФ, и рынок США куда богаче и все туда хотят попасть, а выбрыки РФ выглядят как митание бисером свиньям, они тоже имеют свой нац интерес, не забываем и об этом, и сейчас торговая война куда страшнее чем вооруженные конфликты, у кого рынок круче тот и правит, с этим нужно считаться в 21 веке, ведь все технологии и оборудование для той же добычи углеводородов делают не в РФ и не в Украине
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися