Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 червня 2019, 15:54

НБУ презентував бачення стратегії фінансової грамотності. П'ять рішень

Національний банк України презентував бачення спільної для фінансового ринку та усіх зацікавлених сторін стратегії фінансової грамотності. Про це пише регулятор.

Національний банк України презентував бачення спільної для фінансового ринку та усіх зацікавлених сторін стратегії фінансової грамотності.
Фото: capital.ua

Що це дасть

  • Стратегія покликана уніфікувати, скоординувати та об'єднати зусилля державних органів, бізнесу та громадянського суспільства, спрямовані на підвищення фінансової грамотності на національному рівні.

Ключові 5 рішень-пріоритетів стратегії

  •  Змінити фінансову культуру
  • Сформувати українця європейського, фінансово обізнаного

Очікується, що громадяни поділятимуть європейські цінності та будуть готові жити за європейськими стандартами, вмітимуть складати власний бюджет, відповідально ставитимуться до власних фінансових рішень, займатимуться довгостроковим фінансовим плануванням, заощаджуватимуть, контролюватимуть свої фінансові рахунки, розсудливо використовуватимуть кредити та управлятимуть боргами.

  • Фокус на молодь

Молодь віком від 10 до 24 років (покоління Z та покоління Альфа) є головною цільовою аудиторією. Фокус на молодь диктує нові підходи до навчання, а отже, і всієї стратегії.

Саме молодь може виступати агентами змін, які навчать своїх друзів, батьків, бабусь та дідусів фінансовим знанням та навичкам, яких потребують громадяни, щоб робити виважені рішення та відповідати за свою фінансову поведінку.

  • Розробити єдину комунікаційну платформу

Єдина комунікаційна платформа під єдиним брендом об’єднає усі зацікавлені сторони та заходи, стане впізнаваною та допоможе розбудувати довіру.

  • Створити Освітньо-інформаційний центр

Освітньо-інформаційний центр – осередок фінансової просвіти та комунікацій щодо мандату та функцій Національного банку, в якому поєднуватимуться: visitor center, музей грошей, центр просвіти молоді, центр компетенцій вчителів.

Коментарі - 7

+
+5
bonv
bonv
12 червня 2019, 16:00
#
Ля-ля-ля то-по-ля:)
+
+20
AleksandrBank
AleksandrBank
12 червня 2019, 16:00
#
Министерство образования должно принять участие, потому что как-то не сказано об этом. Или НБУ будет учить «Молодежь в возрасте от 10 до 24 лет (поколение Z и поколения Альфа) » ?
+
0
squeez
squeez
12 червня 2019, 20:02
#
Это про анекдот про поручика Ржевского и Наташу Ростову, мол так, чтобы тема для обсуждения была
+
0
neverice
neverice
12 червня 2019, 16:48
#
Проблема затронута важная - с финансовой грамотностью у нас беда. Как в общем и с политической. А корень зла - в образовании. Политология и экономика в нынешнем изложении оторваны от реальности чуть более, чем полностью. Максимум абстрактной теории, минимум практики из реальной жизни. Политологию я вообще не уверен, что в школах преподают. И в итоге, верят кандитаду в президенты, обещающего снижение комуналки.
+
0
bonv
bonv
12 червня 2019, 16:53
#
А зе потім і в вус не дує - каже, то не я і вілла не моя..
+
+5
Григорий П
Григорий П
12 червня 2019, 16:53
#
Деятельность акционерных обществ законодательно не урегилирована, рынка акций и облигаций нет, доступных бирж нет, кредитования нет (ибо под такой %% - это не кредиты, а рабство), банков нормальных нет - одни олигархические недобитки, коим нет доверия. Да и нет такиз ЗП, что бы делать накопления. Все, что народ получает - идет в топку. А когда и появятся накопления: 1. народ наестся нормально - пойдет покупать продукты питания, потом приоденется, сделает дома ремонт, прикупит какой-то авто и поедет отдохнет, - вот и вся финансовая грамотность!
+
+5
Григорий П
Григорий П
12 червня 2019, 16:59
#
Лучше думайте над тем, что бы у этого народа (или хотя бы след поколения) были хоть какие-то свободные деньги, они понесут их ашим же олигархам за комуслуги, еду, одежду, машины, путевки и в банки. будете тупить и дальше,- народ весь разъедется по заграницам и не вернется, так как элементарно даже дорог нет. Придется олигархам закрыть свой «бизнес» - за еду ни кто работать уже не будет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися