Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 червня 2019, 17:32

Газпром запропонував Нафтогазу «чудернацьку» знижку

Виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко вважає запропоновану російським «Газпромом» знижку на поставки газу в Україну «чудернацькою», оскільки «Нафтогаз» зараз купує в Європі газ дешевше, ніж «Газпром» пропонує зі знижкою. Про це Вітренко написав у Facebook.

Виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко вважає запропоновану російським «Газпромом» знижку на поставки газу в Україну «чудернацькою», оскільки «Нафтогаз» зараз купує в Європі газ дешевше, ніж «Газпром» пропонує зі знижкою.
Фото: biz.censor.net.ua

Що відомо

Відповідь була на заяву глави «Газпрому» Олексія Міллера про готовність російської компанії почати переговори щодо постачання російського газу в Україну за ціною на 25% нижче нинішньої.

«Спочатку вони завищують ціну на 100% від справедливої ринкової ціни, а потім дають „знижку“ в 24%. Це на кого розраховано? „Нафтогаз“ зараз купує дешевше в Європі, ніж „Газпром“ пропонує „зі знижкою“, — зазначив Вітренко.

Він нагадав, що „Газпром“ з квітня 2018 року не виконує свої контрактні зобов'язання щодо постачання газу в Україну. „І тому через новий арбітраж у Стокгольмі ми змусимо “Газпром» заплатити за це сотні мільйонів доларів. Так що, навіть не потрібні ваші химерні «знижки», просто виконуйте контракт і рішення міжнародних судів", — зазначив Вітренко.

Своєю чергою, голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв повідомив, що компанія готова до переговорів, але виключно в тристоронньому форматі, будь-які нові контракти мають укладатися на основі європейських норм.

Читайте також: Міністр: Ціна газу для населення повинна зменшитися на 700-800 гривень

Коболєв також зазначив, що Стокгольмський арбітраж переглянув контракт між компаніями, визнавши ряд його умов дискримінаційними. Так, арбітраж зобов'язав «Газпром» продавати Україні газ у першому кварталі по 300 доларів, а в другому — за 221 долар. При цьому Росія відмовилася постачати газ.

Водночас, за словами Коболєва, зараз «Нафтогаз» купує газ у Європі значно дешевше: у першому кварталі — по 259 доларів, у другому кварталі — по 212 доларів, липнева ціна — 178 доларів.

Читайте також: Витрати на зарплату в Нафтогазі зросли в 10 разів з 2016 року

«За яких умов „Газпром“, який не хоче постачати Україні газ навіть за дуже вигідною для нього ціною, піде на радикальне зниження? Прощення боргу „Газпрому“ „Нафтогазу“, відмова від будь-яких арбітражів, не застосування європейських правил в газовій сфері? Такий сценарій насправді означав би для Росії додаткові мільярдні прибутки, а для України — втрати і повернення в повну залежність від Кремля», — написав Коболєв.

Коментарі - 12

+
+97
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
7 червня 2019, 17:52
#
Я уже четыре года плачу «причудливою» цену от «Нафтогаза» и только «за» любую скидку! Но очень бы хотелось, что бы скидка 25% была от «Нафтогаза», за счет увеличения добычи! Но скорее всего, придется рассчитывать на очередное подорожание!
+
+100
ironworld
ironworld
7 червня 2019, 18:04
#
Поддержи маму Коболева, у неё в Нью-Йорке субсидии нет.

+
+70
Qwerty1999
Qwerty1999
7 червня 2019, 21:34
#
GrugoriyHoland
«Но очень бы хотелось, что бы скидка 25% была от «Нафтогаза», за счет увеличения добычи!»

Нафтогаз не занимается добычей газа — это прерогатива АО «Укргаздобычи» и нескольких десятков частных компаний.

Хотите увеличения добычи — примите участие в этом процессе и покажите всем пример, как качать больше газа путём публикации различных мантр на форумах…

Вы в детстве русских сказок перечитали:
— о рыбаке и золотой рыбке
— по щучьему велению
и т.д.
+
+37
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
7 червня 2019, 21:44
#
Послушайте, не вам человеку с таким « чувством» юмора рассказывать мне то что вы не знаете или манипулируете информацией, Я вам уже говорил, что общение с вами для меня крайне обрименительно! Поэтому найдите себе собеседника с аналогичным «чувством юмара» и с ними соревнуйтесь в красноречии.
Спасибо за понимание!
С уважением.
P/S Для увеличения качества вашпго « юмора » настоятельно рекомендую переодически перечитывать ваши « перла» за последнии три года!
Еще раз — спасибо за понимание! А это с сайта типа « сказка» Про компанію
АТ «Укргазвидобування» (УГВ) є найбільшою газовидобувною компанією у Центральній і Східній Європі. В Україні це – великий гравець, що спеціалізується на виробництві природного газу та газового конденсату.

АТ «Укргазвидобування» – 100% дочірнє підприємство НАК «Нафтогаз України». У 2018 році Товариство видобуло 15,496 млрд куб. м газу (73,8% від загального обсягу видобутку в Україні). Ці обсяги включають також видобуток в рамках договорів про спільну діяльність і газ, видобутий і використаний підприємством для власних виробничо-технологічних потреб.
+
+26
Qwerty1999
Qwerty1999
7 червня 2019, 22:07
#
GrugoriyHoland

Вот видите — даже матчасть пришлось прочитать, чтобы меня уму-разуму поучить.

Поэтому рекомендую продолжить самообразование и прочитать,
что означает термин «видобуток в рамках договорів про спільну діяльність».

И конечно потребовать от этих ребят персональную скидку в 25% а может и больше — там уж как карта ляжет…
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
7 червня 2019, 22:14
#
Спасибо за понимание! С уважением! Меня в истоирии с вами и вам подобными радует одно- миллионы людей читают ваши комментарии и потом видят что написано у вас на странице, и представтте что они думают и и вас и о вам подобным! И ради этого, стоит изменить своим принципам и написать вам этот текст. Удачи, « шутник»!
+
+17
Qwerty1999
Qwerty1999
8 червня 2019, 0:04
#
Да пожалуйста...

Украина впервые включена во всемирно известный индекс работающих буровых станков Baker Hughes GE Rig Count, где страна занимает лидирующую позицию в Европе.
Об этом сообщает пресс-служба Ассоциации газодобывающих компаний Украины, передает БизнесЦензор.
Так, согласно данным индекса по состоянию на май, всего Европе работало 186 буровых станка (в том числе 44 – морские платформы), из них почти половина – 84 – бурили в Украине. Для сравнения, второе место в Европе по этому показателю занимает Турция (20 работающих станков), а третье – Великобритания (16).

В ассоциации напомнили, что в прошлом году Украина добыла 21 млрд куб. м газа, 90% объемов бурения пришлось на восточный нефтегазоносный регион, где подавляющее большинство запасов газа сосредоточено на глубине более 4 км, достигая 6 км и более ( глубинный Ачимовский газ).

Кстати, россияне ещё качают Сеноман с глубин от 1000 до 1700 метров (Западная Сибирь) и Валанжин с глубин от 1700 до 2300 метров (Уренгой), а Украина уже во всю качает Ачимовский с глубин от 4 км и глубже... 

Источник: https://biz.censor.net.ua/n3131230

+
+29
bonv
bonv
7 червня 2019, 22:26
#
Ми вже отримували «знижки» при Тимошенко і Януковичу... Найвищу ціну зі «знижкою»  платила Україна... Плюс шантажі про замерзнемо + втрата Криму..
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
7 червня 2019, 19:33
#
««Сначала они завышают цену на 100% от справедливой рыночной цены, а потом дают „скидку“ в 24%. Это на кого рассчитано? » - на л0х0в!
+
+82
bonv
bonv
7 червня 2019, 20:20
#
Сотні млрд баксів буде росія сплачувати Україні і поверне всі загарбані території! А знижок ми вже за часів  Тимошенко та Януковича  наотримувались...
+
+67
bonv
bonv
7 червня 2019, 20:21
#
В України з росією немає ніяких шансів на розвиток економіки!
+
0
Veb Vebov
Veb Vebov
8 червня 2019, 9:24
#
Вопрос не о скидках и цене , камень преткновения это через какие ГИС они его собираются передавать.
 Вопрос : сколько они поставляют газа в отжатый лугандонодаунецкий регион и кто за него платит.
 Это главная причина отказа покупать их газ напрямую через ГИС на неподконтрольной территории.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися