Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 червня 2019, 11:27

Фінсектор стурбований ситуацією з МВФ — опитування НБУ

Банки та небанківські фінансові установи вважають стан фінансового сектора задовільним, проте стурбовані станом співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. Про це свідчать результати опитування, проведеного НБУ.

Банки та небанківські фінансові установи вважають стан фінансового сектора задовільним, проте стурбовані станом співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.
Фото: korrespondent.net

Результати опитування

Дві третини респондентів оцінили поточний стан сектора як задовільний, ще 21% — як задовільний. Більшість вважає, що в найближчі півроку нічого не зміниться.

64% опитаних вважають, що загальний рівень ризику в системі середній, а 36% оцінили його як високий.

Читайте також: Місія МВФ задоволена монетарною політикою НБУ — Смолій

Як зазначають у НБУ, в третьому опитуванні поспіль респонденти вказали, що найбільш значне джерело ризику для фінсектору - корупція, діяльність правоохоронних органів і судової системи: 57% опитаних зазначили, що це чинник високого ризику, ще 29% вважають його високим.

32% вважають чинниками дуже високого ризику соціально-політичну ситуацію в Україні та стан співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. Співпрацю з МВФ назвали «критично важливим для стабільності сектору».

Читайте також: Як довго ми протримаємось без МВФ

Нагадаємо, місія МВФ завершила роботу в Києві 30 травня, заявивши, що готова повернутися і продовжити дискусію після парламентських виборів, «тільки-но новий уряд визначиться з пріоритетами своєї політики».

Коментарі - 6

+
+45
bonv
bonv
1 червня 2019, 11:40
#
Зеленський сам то знає куди хоче вести  Україну? От і переживає фінсектор...
+
+42
irakez
irakez
1 червня 2019, 12:39
#
Читаем: «наиболее значительный источник риска для финсектора — коррупция, деятельность правоохранительных органов и судебной системы»

Наблюдаем: из риторики и пафосных речей Порошенко за 5 лет испарилось слово коррупция. Именно прошлая власть перестала считать коррупцию и правохранительную систему проблемой. Именно прошлая власть забила на реформу в ГПУ, протащила фейковую «реформу» судов, при которой в суды пролезло старое ворье, всеми силами до последнего блокировала запуск Антикоррупционного суда, а также возможности НАБУ сотрудничать и получать оперативную информацию от американцев и европейцев... дальше продолжать?

А всрався Зеленский, угу.
+
+15
irakez
irakez
1 червня 2019, 12:45
#
Президент говорить: як змінювались послання Порошенка депутатам: https://vybory.pravda.com.ua/articles/2019/04/26/7149963/

В статье об этом скромно умолчали, чтобы не заострять внимание читателей, но внимательно проследите за исчезновением слов — реформы и коррупция.
+
+15
bonv
bonv
1 червня 2019, 13:19
#
Так «протащив»  Порошенко своїх суддів,, що аж Окружний суд прийняв рішення на користь Коломойського..
Це Порошенко налякав інвесторів  дефолтом від бені і розпуском парламенту? Чи прихватизацією Привату?
+
+27
irakez
irakez
1 червня 2019, 14:24
#
Еще раз: «в третьем опросе подряд респонденты указали, что наиболее значительный источник риска для финсектора — коррупция, деятельность правоохранительных органов и судебной системы».

В третьем опросе подряд. На протяжении нескольких лет. Где вы здесь увидели хоть слово о роспуске парламента, Зеленском или дефолте?


+
+15
bonv
bonv
1 червня 2019, 15:50
#
В пятерку самых больших факторов риска для финансового сектора Украины вошли:
1. коррупция, деятельность правоохранительных органов и судебной системы;
2 политическая и социальная ситуация в Украине; (дефолт, приват, ВР)
3. состояние сотрудничества с международными финансовыми организациями; (МВФ, инвестор, беня дефолт)
4. состояние защиты прав кредиторов и инвесторов; (непонятен курс зе-власти)
5. мошенничество и кибернетические угрозы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися