Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2019, 16:13

Затягування з призначенням глави Митної служби сприяє зловживанням — Мінфін

Кожен день затягування з призначенням керівника Державної митної служби сприяє зловживанням на митниці. Таку заяву опублікувало Міністерство фінансів на своїй сторінці в Facebook.

Кожен день затягування з призначенням керівника Державної митної служби сприяє зловживанням на митниці.
фото: ukranews.com

Що це значить

«Бізнес вимагав повного перезавантаження фіскальних органів і реформування податкової та митної систем. Уряд і Міністерство фінансів в кінці минулого року прийняли рішення про реформу ДФС через поділ на митну і податкову служби і прозорий відбір керівників знову структур.

Конкурс на керівника Державної митної служби заблоковано вже 43 дні. Треба чітко усвідомлювати: кожен день затягування реформи — це подарунок тим, хто зловживає на митниці », — йдеться в заяві.

Читайте також: ДФС оголосила спецоперацію по боротьбі зі схемами на митниці

Нагадаємо, що конкурс на обрання голови Державної митної служби припинений з 23 квітня за рішенням Окружного адміністративного суду Києва.

Клопотання уряду про розблокування конкурсу було відхилено судом першої інстанції 25 квітня. Кабінет Міністрів подав дві апеляції, але їх розгляд в Київському апеляційному адміністративному суду відбудеться лише 13 червня.

Коментарі - 7

+
+15
bonv
bonv
31 травня 2019, 16:19
#
Окружний суд Коломойського рулить?
+
+33
irakez
irakez
1 червня 2019, 12:34
#
Нет, депутаты от БПП. Именно по иску одного из них и был заблокирован этот конкурс.
+
+15
bonv
bonv
1 червня 2019, 13:47
#
Призначення керівника ДМС не дозволить Зеленському його зняти.. Тому і тягнуть кота за вуха щоб зе призначив своїх квартальщиків..
+
0
irakez
irakez
2 червня 2019, 11:30
#
Кто тянет кота за вуха? Депутат БПП, который заблокировал конкурс?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 червня 2019, 9:17
#
«Депутат БПП, который заблокировал конкурс?»

Возможно депутата от БПП Антонищака, по иску которого конкурс и заблокирован,
мы скоро увидим в списках партии «Слуга Народа» — как знать.

Одно понятно — блокировка этого конкурса Порошенко однозначно не выгодна — выгодополучатель исключительно Зеленский, но у него «не срослось» уволить Гройсмана и поэтому назначение на должность будут блокировать до перевыборов депутатов и ухода в отставку предыдущего состава Кабмина.
+
+5
irakez
irakez
3 червня 2019, 19:01
#
Откуда вывод, что именно Зеленский зарабатывал на таможенных схемах все эти годы, включая последние 5 лет? :)
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
31 травня 2019, 17:09
#
Все возможные злоупотребления в этой структуре ДФС узаконены! Я часто переезжаю границу и оформляю «первичные документы»  ( Краковец ) - хочу сказать большое спасибо и за работу и за отношение к людям!!! Но только приезжаешь в Киев на любой терминал, и начинаешь напрямую (через брокера) общаться с «таможней» начинается кошмар и высасывание денег!!! И никаких механизмов давления НЕТ!!! В ДФС, на Львовской, самые «продвинутые» сотрудники ставят (внимание) служебные телефоны с автоответчиком!!!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися