Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2019, 11:44

Коломойський намагається заблокувати позов НБУ в Швейцарії

Національний банк заявляє, що екс-акціонер ПриватБанку Ігор Коломойський намагається через український суд заблокувати позов Нацбанку у Швейцарії у справі Привату. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Національний банк заявляє, що екс-акціонер ПриватБанку Ігор Коломойський намагається через український суд заблокувати позов Нацбанку у Швейцарії у справі Привату.
Фото: narodna-pravda.ua

Що відомо

«Господарський суд Києва розглядатиме справу за позовом Коломойського до НБУ і Приватбанку про визнання недійсними 5 кредитних договорів рефінансування і 5 договорів особистого поручительства Коломойського за цими кредитними договорами», — йдеться в повідомленні.

«Такий позов і зазначені позовні вимоги — це спроба Коломойського зупинити, а в подальшому і виключити розгляд ініційованих НБУ справ у Швейцарії, що свідчить про небажання Коломойського виконувати взяті на себе зобов'язання за договорами поруки», — повідомляє НБУ.

Читайте також: Суд скасував рішення НБУ про виключення PwC з реєстру аудиторів

У грудні 2018 року НБУ звернувся до Першої інстанції Суду Республіки і Кантона Женеви за місцем проживання Коломойського з метою стягнення з нього заборгованості як з фінансового поручителя.

У 2016 році Коломойський, який на той момент був співвласником Приватбанку, уклав з Національним банком договори поруки та зобов'язався виконати вимоги з повернення кредитів рефінансування, отриманих Приватбанком за період 2008-2014 років, повідомляє НБУ.

Читайте також: ПриватБанк подав позов до Коломойського в суд США

«Як фактично, так і юридично Коломойський залишається боржником перед НБУ за зазначеними кредитами Приватбанку, заборгованість за якими на сьогодні становить 9,2 млрд грн», — повідомляє НБУ.

НБУ заявляє, що Коломойський намагається заблокувати судові процеси у Швейцарії і України про стягнення цієї заборгованості.

Коментарі - 15

+
+83
bonv
bonv
31 травня 2019, 11:45
#
Коломойський хоче порішати все по своєму шахрайстві у продажних українських судах..
+
0
Skpablo17
Skpablo17
31 травня 2019, 12:13
#
И в чем вина Коломойского, который пользуется тем, что так работает в Украине?
+
+57
yarg
yarg
31 травня 2019, 12:26
#
А причем здесь вина ? Возвращает 9 миллиардов - и свободен. А вину свою пускай со священниками на исповеди обсуждает.
+
0
bonv
bonv
31 травня 2019, 16:40
#
Ідея оголошення Україною дефолту за зовнішніми зобов’язаннями є небезпечною, адже ситуація в країні зараз не вимагає такого кроку. Отже, дефолт міг би бути оголошений тільки за політичними мотивами Коломойського і його зе-команди, і це – найгірший сценарій для України.
Якщо в поточних умовах якимось чином буде допущений дефолт – все, що було досягнуто у минулі роки, буде зруйновано вже наступного дня. Якщо говорити простою мовою, ціна буде дуже високою. 
Прискорене та штучне зниження вартості активів, падіння рівня життя, висока інфляція і відсутність доступу до зовнішніх кредитних грошей. І, зрозуміло, жодних інвестицій, в умовах непевності, нестачі довіри та ненадійності влади України.
Тільки за це треба судити беню який  хоче  щоб ми жили як у Венесуелі.. Плюс шахрайства і несплати податків на млрд..
+
+56
bonv
bonv
31 травня 2019, 11:47
#
Олігарх Коломойський  хоче  взагалі прихватизувати всю Україну.
+
+56
bonv
bonv
31 травня 2019, 11:49
#
Вже не вперше олігарх  Коломойський  кидає Україну на гроші  і знову кине.. А народ нічого не вчиться..
+
+60
Skpablo17
Skpablo17
31 травня 2019, 12:22
#
Естесственно. Это удел всех великих грошеманов. Сорос кинул Англию, Ротшильд ваще на войну продал 170,000 немцев. Они знают что делают. Ну а маленькие клерки, типа «судья народный»- просто продажные. Чтоб узнать что это- надо стать судьей и попробовать быть непродажным. Наверное не выйдет..(мне до пенсии пять лет, мне бы удержаться, мне бы жену прокормить, мне бы пенсии не лишиться. мне бы детей отсюда нах в США отправить… а там-трава не расти". КАк говорил Воланд- человеческий фактор.
+
+15
plitka2000
plitka2000
31 травня 2019, 13:35
#
Полностью поддерживаю
+
+30
bonv
bonv
31 травня 2019, 12:03
#
Коломойский торпедирует рынок электроэнергии, — Корольчук.
Игорь Коломойский заинтересован в возможности получать дешевую электроэнергию для своих заводов.
Лоббируя отсрочку старта рынка электроэнергии, Игорь Коломойский пытается его похоронить.
https://ubr.ua/ukraine-and-world/events/kolomojskij-torpediruet-rynok-elektroenerhii-korolchuk-3883300
+
+7
Александр  Ситников
Александр Ситников
31 травня 2019, 13:42
#
Так, це цікаво «порохоботам». Може буде цікаво також свідєтєлям Вовиhttp://politolog.net/analytics/kolomojskij-mozhe-sogodni-domogtis-zberezhennya-pilg-dlya-svoїx-zavodiv-politolog/
+
0
Григорий П
Григорий П
31 травня 2019, 14:39
#
«Только трусы отдают долги» (С) Коломойский ИВ
+
0
bonv
bonv
31 травня 2019, 15:00
#
Авіакомпанія «Міжнародні лінії України» (МАУ) закінчила 2018 рік зі збитком у розмірі 2,7 млрд грн та боргом «Украероруху» 476 млн грн
Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях».
За словами фахівця з авіаційного праву Андрія Гука, МАУ, яка належить Арону Майбергу та Ігорю Коломойському, фактично відмовилася повноцінно платити за аеронавігаційні послуги.
Коломойському плювати на закони України.. Все для власного збагачення. 73,22% аплодують стоячи?:)
+
0
bonv
bonv
31 травня 2019, 15:29
#
І з привату Порошенко 5,5 млрд баксів на офшори вивів?:) А беня ангел:))
+
0
bonv
bonv
31 травня 2019, 16:23
#
Хозяйственный суд Киева перенес рассмотрение дела о признании недействительными пяти кредитных договоров рефинансирования и договоров личного поручительства Игоря Коломойского по этим договорам на 7 июня. 
Судья Хозсуда Киева Вадим Босый объяснил перенос необходимостью затребовать у НБУ дополнительные документы относительно деятельности регулятора за 15 лет в деле по иску Коломойского об отмене его личных поручительств по кредитам рефинансирования на 9,2 млрд грн, выданных ПриватБанку до национализации.
Ранее Нацбанк заявил, что такой иск Коломойского и указанные исковые требования — это попытка олигарха остановить, а в дальнейшем и исключить рассмотрение инициированных НБУ дел в Швейцарии, что свидетельствует о нежелании Коломойского выполнять взятые на себя обязательства по договорам поручительства.
+
0
yarg
yarg
31 травня 2019, 16:36
#
Хотят заболтать вопрос.
Вместо рассмотрения вопроса по сути - есть договора поручительства , есть отказ поручителя их выполнять.
Суд хочет анализировать деятельность НБУ за 15 лет..... Сейчас поднимут сотни проверок , десятки , потом сотни томов документов, свидетелей . которые и поумирали давно.... и через 20-30 лет примут решение
«в связи с тем что нам не нравится как НБУ делал проверку Аваля в 2007 году - обьявить гарантии коломойского в пользу государства на 9.2 миллиарда гривен недействительными».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися