Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 травня 2019, 13:36

ПриватБанк подав позов до Коломойського в суд США. Оновлено

ПриватБанк ініціював судове провадження у Канцлерському суді штату Делавер (Сполучені Штати Америки) проти своїх колишніх власників – Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, а також інших фізичних та юридичних осіб. Про це офіційно повідомила прес-служба банку.

Державний ПриватБанк подав позов проти екс-акціонера Ігоря Коломойського до суду США.
Фото: narodna-pravda.ua

Підстави для позову

Звертаючись із цим позовом до американського суду, ПриватБанк вимагає відшкодування збитків у розмірі кількасот мільйонів доларів США, яких, як вважає банк, він зазнав у результаті різних протиправних дій, вчинених проти нього його колишніми власниками, їхніми наближеними особами Мордехаєм Корфом, Хаїмом Шошетом та Уріелом Лейбером, а також деякими компаніями, зареєстрованими у США, у діяльності яких зазначені фізичні особи беруть та брали участь.

Читайте також: Наглядова рада ПриватБанку поповнилася фахівцями зі світовим досвідом

Підставою позову до американського суду є низка схем, які мають ознаки шахрайства та які, як вважає ПриватБанк, було організовано паном Коломойським і паном Боголюбовим спільно з іншими відповідачами з метою заволодіння активами у США вартістю у сотні мільйонів доларів шляхом привласнення і легалізації надходжень від корпоративних кредитів, виданих ПриватБанком у період, коли він був підконтрольним його колишнім власникам.

Дотримуючись своєї заявленої стратегії щодо стягнення в судовому порядку відшкодування збитків, яких було завдано банку до його націоналізації, ПриватБанк звертається до судів різних юрисдикцій з позовними вимогами щодо різних дій, що мають ознаки шахрайства, та збитків.

Услід за позовом до пана Коломойського і пана Боголюбова, з яким ПриватБанк звернувся до англійського суду стосовно інших кредитів із ознаками шахрайства, це провадження у США є останнім за часом із низки міжнародних правових заходів, яких ПриватБанк вживає з метою притягнення своїх колишніх власників і пов'язаних з ними інших осіб до відповідальності за збитки, яких було завдано банку. ПриватБанк неухильно слідує реалізації зазначених заходів і отриманню відшкодування завданих йому збитків.

Коментарі - 9

+
+15
mafia11
mafia11
23 травня 2019, 13:54
#
Явно по команде с Госдепа!
+
+120
Lamo
Lamo
23 травня 2019, 15:20
#
ГосДеп самый большой союзник Украины. Я без иронии.
+
0
SergValin
SergValin
23 травня 2019, 16:05
#
Т.е. украинская государственная компания судится с украинскими гражданами в американском суде?
+
+41
Valent
Valent
23 травня 2019, 17:01
#
Коломойский сам признавался, что у него несколько гражданств, так что тут как посмотреть:)
+
0
SergValin
SergValin
23 травня 2019, 17:18
#
Государство Украина у своего гражданина не признаёт никаких гражданств, кроме украинского. Т.е. хоть сто гражданств.
+
+53
Qwerty1999
Qwerty1999
23 травня 2019, 19:16
#
SergValin
«Т.е. украинская государственная компания судится с украинскими гражданами в американском суде?»


А в чём вы увидели проблему, может стоит почитать текст сообщения…

«Обращаясь с настоящим иском в американский суд, ПриватБанк требует возмещения убытков в размере нескольких сотен миллионов долларовСША, которые, как считает банк, он понес в результате различных противоправных действий, совершенных против него (Приватбанка) бывшими собственниками, их приближенными лицами Мордехаем Корфом, Хаимом Шошетом и Уриелом Лейбером, а также различными компаниями, зарегистрированными в США, в деятельности которых указанные физические лица принимают и принимали участие

Да и перечень фамилий в выделенном тексте явно не об украинских гражданах, как и текст "различными компаниями, зарегистрированными в США".

Непонятно, почему против американских граждан и американских компаний нельзя подавать иски в американские суды, особенно если они были соучастниками по схемам вывода бабла из Приватбанка.

В США за такие правонарушения сроки дают космические и поэтому местные Мордехаи и Хаимы сдадут с потрохами Коломойского и Боголюбова, лишь бы им зачли сотрудничество со следствием и возможно простили все эти правонарушения…
+
+15
radnet
radnet
23 травня 2019, 23:01
#
Нормальная практика, по местонахождения ответчика
+
+15
greenozon
greenozon
23 травня 2019, 21:01
#
Красава! біжу за попкорном :)
+
+15
user mf
user mf
24 травня 2019, 14:27
#
Ну 100% можно запасаться попкорном (у кого есть время) и как говорится: «...далі буде». А по сути, это единственно правильная тактика в такой ситуации (с киевскими исками против ПБ) - активные атакующие  действия по всем фронтам/юрисдикциям (классика жанра).
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися