Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2019, 10:09

ФГВФО очікує крапки в суді по банку Хрещатик, щоб відновити виплати

У Фонді гарантування вкладів фізосіб повідомляють, що жодним судовим рішенням не визнано протиправність виведення з ринку банку Хрещатик через неплатоспроможність.

У Фонді гарантування вкладів фізосіб повідомляють, що жодним судовим рішенням не визнано протиправність виведення з ринку банку Хрещатик через неплатоспроможність.
Фото: finclub.net

Що відомо

У Фонді нагадують, що 16 травня 2019 року Верховний Суд своєю постановою скасував усі рішення судів попередніх інстанцій у справі банкук і направив її на новий розгляд до суду першої інстанції. 

Скасування судових рішень по справі банку, наголошують у Фонді, є важливим ще й тому, що саме на них базувалися Окружний адміністративний суд м. Києва та Шостий апеляційний адмінсуд, задовольняючи позов одного із акціонерів банку «Хрещатик» щодо відміни тимчасової адміністрації та ліквідації банку, відкликання НБУ банківської ліцензії.

Читайте також: ФГВФО управлятиме банками без ліквідаторів

Фонд гарантування вкладів та Національний банк оскаржили це рішення, а Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду відкрито касаційні провадження, розгляд справи очікується.

Читайте також: Фонд розпочав виплати вкладникам банку «Фінансова ініціатива»

Таким чином, зазначають у Фонді, на сьогодні відсутні будь-які судові рішення, якими б було визнано протиправним виведення банку «Хрещатик» з ринку.

Нагадують також, що вкладникам банку було виплачено 2,73 млрд грн гарантованого відшкодування за вкладами. Однак через судові рішення щодо скасування ліквідації банку Фонд був змушений призупинити виплату гарантованого відшкодування вкладникам і реалізацію його активів.

Фонд очікує на справедливі і неупереджені рішення судів щодо банку «Хрещатик» задля забезпечення захисту прав його вкладників та інших кредиторів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися